Društvo

“Pčelice” osmislile i realizuju “Vrtićki izazov”

Bez obzira na to što vrtići ne rade, u JPU “Pčelica” veliki broj vasitača radi sa roditeljima i decom na dalljinu.

Vaspitno-obrazovni tim koji čine vaspitači, pedagozi i psiholozi od kada su zatvoreni vrtići su u kontaktu sa mališanima putem interneta.

“Putem naše fejsbuk stranice i putem sajta oni razgovaraju sa roditeljima o svim pitanjima koja njih interesuju. To su uglavnom pitanja kako da provedu slobodno vreme sa decom, predlozi nekih igara, radova kod kuće koje kasnije šalju svojim vaspitačima na mail malepcelice2020@gmail.com”, kaže direktorka JPU “Pčelica” Svetlana MItić.

Kako se igrati; Foto: printskrin “Pčelice”

Vaspitači rade takozvani Vrtićki izazov, a mnogi su već to uradili. Neki od njih su objavljeni upravo na strani zujalica.

“To su naši mali video filmovi u kojima vaspitači objašnjavaju deci i roditeljima šta treba da rade, koji je njihov zadatak i onda opet putem maila kada deca završe zadatak šalju povratno vaspitačima”, rekla je Mitićeva.

Ona kaže da se trud mališana isplati. Kada sve ovo prođe čekaju ih iznenađenja.

“Sve ono što su deca dobro uradila biće nagrađeno tako što će, kada se vrate u svoje vrtiće, dobiti diplome i zahvalnice za sve što su uradili dok su bili kod kuće”, ističe Svetlana Mitić.

Foto: printskrin “Pčelica”

Vrtićki izazov podrazumeva da vaspitači osmisle priču ili zadatke za decu i roditelje koje oni kasnije realizuju. Važno je da nema okupljanja. Radi se po grupama ili individualno, ali sve to vaspitači, deca i roditelji rade iz svojih kuća.

Osim što će mališane sačekati nagrade kada se sve ovo završi, sačekaće ih potpuno čisti i uređeni vrtići. Direktorka JPU “Pčelica” kaže da su svi vrtići oribani i dezinfikovani. Spremačice su svu posteljinu spakovale i poslale na pranje. Posteljina je oprana, dezinfikovana, ispeglana i spakovana do povratka mališana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Divno izgleda,zanimljive ideje,videi su odradjeni tako da mojoj deci(3i5god]drze paznju,pa nece da gledaju ni crtace,nego traze da opet pustimo vrticke izazove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com