Društvo

Pčelica nastavlja akciju “Vratimo dvorišta deci”

Javna predškolska ustanova Pčelica nastavlja akciju „Vratimo dvorišta deci“ u okviru koje sređuju dvorišta vrtića. Trenutno se oslikava dvorište vrtića Palčić. U okviru ove akcije poseđeno je drveće, oslikani zidovi i uređen mobilijar u vrtićima. Inače, akciju je JPU započela prošle godine. Uređena su dvorišta vrtića Plavi čuperak i Pahuljica, a ovih dana se oslikava fasada i sređuje dvorište u vrtiću Palčić.

 “Do sada su sređena dvorišta u velikom broju vrtića u gradu. Zasadili smo drveće i cveće, oslikali zidove, opremili prostor gde deca mogu da se igraju i gde smo postavili dečiji mobilijar”, kaže Svetlana Mitić, direktorka JPU “Pćelica”.

Dodaje da veliku podršku u ovoj akciji ustanova dobija i od Saveta roditelja, a pomažu i vaspitači.

“Dvorišta svih vrtića u gradu će biti sređena na ovaj način, ali da bi ovaj prostor i ostao uređen apelujem na komšije i sve građane da obaveste ili nas ili Komunalnu policiju ako primete da se neko u nekom od dvorišta vrtića neprimereno ponaša”, dodaje Mitić. “To je jedini način da sačuvamo vrtiće i njihova dvorišta za nove generacije mališane koje će, kao i ove sada, zdravo odrastati sa našim vaspitačima i u našoj ustanovi”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com