DruštvoVirus Korona

“Pčelica” kuva za Sigurnu kuću u Nišu

Iako mališani ne idu u vrtiće, kuhinja Javne predškolske ustanove “Pčelica” i dalje radi. Sremaju se obroci za one kojima su potrebni, kaže za Niške Vesti direktorka Svetlana Mitić. 

Kuhinja “Pčelice” sada posebno primenjuje najstrože kriterijume kada je higijena u pitanju. U kuhinji “Pčelice” svakodnevno se kuva ručak i spremaju obroci za Sigurnu kuću. 

 

“Pripremamo hranu za štićenice Sigurne kuće i njihovu decu koja tamo borave. Saradnja sa Sigurnom kućom je zaista na visokom nivou. Sprema se doručak, ručak i večera. I u toku vikenda dobijaju hranu”, kaže Svetlana Mitić za Niške Vesti.

Obroci za štićenice Sigurne kuće i njihovu decu nisu jedino što se sprema u kuhinji JPU “Pčelica”. 

“Spremamo obroke, odnosno sendviče, za volontere Opštine Palilula. To je naš dogovor i naša pomoć Opštini Palilula”, kaže Mitićeva.

Četiri servirke i četiri vozača i isti broj kombija “Pčelica” je ustupila Kriznom štabu Grada Niša. U saradnji sa Crvenim krstom vozači i serviri na terenu dele obroke starijim socijalno ugroženim sugrađanima. 

“Svi naši zaposleni vozači i serviri koji dele hranu imaju zaštitnu opremu – rukavice, maske, kape, kaljače. Mi smo svu opremu nabavili čim je počela priča o koronavirusu tako da su oni pri susretu sa građanima zaštićeni”, dodaje direktorka “Pčelice”.

Mitićeva kaže da briga o radnicima i njihovom zdravlju ne prestaje i kada je kuhinja u pitanju. Kada se jedna ekipa umori, druga ih odmah menja. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com