Društvo

“Pčelica” dobija bebi servis za čuvanje dece i tokom noći

Roditelji koji rade celu noć, ili imaju neke druge obaveze u popodnevnim satim, nakon što decu dovedu iz vrtića, uskoro neće morati da brinu o tome kome će ih ostaviti na čuvanje, jer će pri Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ biti otvoren program za čuvanje dece na sat, dva ili čak celu noć, najavljuje direktor Zoran Jonić.

Prema njegovim rečima, na osnovu ispitivanja „Pčelice“, veliko je interesovanje roditelja za čuvanje dece u večernjim i noćnim satima, a u Nišu bi čak tri vrtića trebalo da dobiju bebi servis.

„Trenutno vršimo ispitivanja na kojim lokacijama bi to bilo najprimerenije da se uradi. Najverovatnije će to biti neka dijagonala od Ledene stene, preko Bulevara, prema Panteleju, tri vrtića koja bi pokrila potrebe roditelja“, kaže Jonić za Niške Vesti.

On dodaje da će se ova usluga posebno naplaćivati, a da će moći da je koriste samo oni roditelji čija deca idu u vrtiće pri „Pčeili“, zbog raznih kontrola i sanitarnih pregleda.

Potrebno i je i da roditelji prethodno najave da će dovesti dete na čuvanje i da tačno kažu na koje vreme,  a o njima će, kako dodaje Jonić, brinuti osoblje koje je kvalifikovano za to.

„Mislim da u vremenu u kome živimo, gde je mnogo roditelja koji rade treću smenu, kao i mladih bračnih parova koji žive sami i nemaju pomoć baka i deka, ova usluga više nego potrebna“, ističe Jonić.

Dodaje uskoro uvesti dve smene u još jednom vrtiću, koji će, pored “Bambija”, čuvati mališane i u poslepodnevnim satim.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com