Kolumna

Pažnju prolaznika privukao je panični zvuk sirene automobila…

Pažnju prolaznika privukao je panični zvuk sirene automobila koji se uključivao u nišku Voždovu ulicu tik pre istoimene škole. Prateći njegovu gestikulaciju, pogled im se skamenio: dečja kolica sa bebom unutra spustila su se s trotoara i kretala ka sredini pešačkog prelaza, gde bi i stigla da nije bilo intervencije vozača, koja je prenula bebinog oca, zanetog razgovorom sa prodavcem iz obližnje radnje.

Neoubičajeno miran za ovakvu priliku… verujem da su posmatrači bili uznemireniji od njega, odvukao je kolica do sagovornika i nastavio razgovor kao da se ništa nije dogodilo, dok je stariji sin stajao pored njih.

Imao je mnogo sreće, kad već pameti nema, glasno su komentarisali prolaznici, nabrajajući sve potencijalne žrtve nemara jednog oca.

I zaista, na svu sreću, na ovom potezu centralne i izuzetno prometne ulice u tom trenutku nije bilo nijednog vozila. A da ih je bilo, doživotno unesrećeni bi bili, bez obzira na stepen tragedije, jedno dete, vozač koji bi bez krivice bio kriv (kako oprostiti sebi i kako drugima dokazati nevinost ako udariš dečja kolica nasred pešačkog prelaza?!), majka i brat tog deteta.

A otac, pitaće neko. Pa… da se nešto desilo bebi, njemu bi i ta kazna bila mala za količinu nemara koju je pokazao prema sopstvenom detetu, psujući prokomentrisa jedna baba, svedok događaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com