Društvo

Pažnja, pokloni, snaga i energija! Niški žandarmi posetili male pacijente KC Niš

Nastavljajući tradiciju započetu pre nekoliko godina, pripadnici Odreda žandarmerije Niš posetili su decu koja se leče na klinikama niškog Kliničkog centra i uručili im poklone.

To što su tokom novogodišnjih i božićnih praznika bili na specijalnom zadatku, razlog je malog kašnjenja akcije, ali svejedno, pripadnici elitne policijske jedinice i ovaj januar učinili su lepšim i izmamili osmeh na lice malim pacijentima.

Foto: V.G.

Igračkama i slatkišima obradovalo se oko stotinu mališana na Klinici za dečije bolesti i hirurgiji. Na Klinici za dečije bolesti hospitalizovano je oko osamdesetoro dece, od čega je desetak na Hemato-onkološkom odeljenju.

Mnogo hvala ovim mladim ljudima na svemu što čine za naše mališane i što svake godine odvoje bar jedan dan da posete dečje bolnice. Obraduju nas ne samo paketićima, nego i energijom i snagom koju unesu u ovaj prostor. To deci mnogo znači, jer im je i dan drugačiji, zadovoljniji su i imaju svoje paketiće“, kazala je dr Emilija Golubović direktor Dečje interne klinike.

Foto: V.G.

Na hirurgiji je oko dvadeset mališana, što je uobičajen broj, kazala je Dr Anđelka Slavković, direktorka Dečije hirurške klinike i naglasila da bi ih bilo manje da je manje saobraćajnih nezgoda i drugih incidenata.

Uvek se radujemo ljudima koji se sete dece. Žandarmerija nas nikad ne zaboravlja. Ovaj januar su nam učinili još lepšim. Deca su se mnogo obradovala poklonima, a i mi zajedno sa njima. Sigurna sam da ćemo i ubuduće sarađivati i timski raditi na stvaranju boljih uslova za lečenje naše dece. Pre svega mislim na formiranje Urgentnog centra, zatim Centra za perinatalnu hirurgiju i druge nove jedinice za lečenje dece koji su u fazi pripreme“, kazala je dr Slavković.

Foto: V.G.

Ovoj tradicionalnoj akciji odazvali su se svi policijski službenici niškog odreda.

Kao i ranijih godina akciju smo sproveli u dogovoru sa nadležnima. Naša je želja da svako dete koje se zatekne u bolnici dobije adekvatan poklon koji će da ga usreći, jer nekad smo i mi bili deca pa znamo koliko nam je značio paketić. Naša obaveza je da sva deca budu srećna zato se na ovome nećemo zaustaviti. Ne moramo da čekamo praznike, već ćemo videti da li na ovim klinikama ima potrebe za nekim nedostajućim sredstvima i doći ćemo ponovo“, rekao je potpukovnik policije Ivan Valjarević, pomoćnik komandanta Žandarmerije odreda Niš.

Foto: V.G.

Na humanom gestu niških žandarma zagvalio je i direktor Kliničkog centra Niš dr Zoran Radovanović.

Ovi divni ljudi i divne dame nisu samo državni instrument sile, već su i očevi, majke, braća, sestre, i ovim gestom još jednom su pokazali svoje pravo lice. Do pre neki dan su bili na složenom zadatku, ali nisu zaboravili na najmlađe. Skupili su novac i u dogovoru sa nama kupili dovoljan broj različitih poklona, shodno polu i uzrastu, i doneli radost našim malim pacijentima“, rekao je dr Radovanović.

Foto: V.G.

Niški odred Žandarmerije od svog osnivanja obilazi obolelu decu povodom novogodišnjih i božićnih praznika i donosi im poklone, a kako su obećali, akcija će živeti dok postoji žandarmerija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com