Društvo

Pavlović: Radimo odzivni izveštaj po sugestijama DRI

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović odbio je danas da komentariše izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o kontroli završnog računa budžeta tog grada uz objašnjenje da se radi o preliminarnom izveštaju i dodao da nova gradska vlast ima zadatak da u roku od 90 dana uradi odzivni izveštaj po sugestijama DRI.

U jednom od najobimnijih izveštaja DRI, na 313 strana, istaknute su nepravilnosti koje se tiču toga kako je gradska vlast upravljala javnim novcem.

Pavlović je rekao novinarma da aktuelna gradska vlast ima obavezu da uradi odzivni izveštaj po svim tačkama, a među njima ima tačaka koji su prvi prioritet i koje su drugi prioritet.

Pavlović:
Dragoslav Pavlović, gradonačelnik

Važno je da smo odmah prvog dana po isticanju izveštaja Državne revizorske institutcije pokrenuli korake kako bi po njihovim sugestijama radili. Formirali smo nekoliko timova koji obilaze svu imovinu koju grad poseduje kako bi ujedinili podatke i kako bi podaci bili na jednom mestu“, rekao je Pavlović po završetku sednice Gradskog veća.

Prema njegovim rečima, u izveštaju DRI navedeno je da sada različite gradske uprave imaju različite podatke o lokalima, o stambenom prostoru i o zemljištu, a grad, kako je naveo, poseduje ogroman broj parcela, više od 20.000.

Od ukupnog broja stvari koje je Državna revizorska institucija iskazala 80 odsto jesu vezane za imovinu. Međutim, tu ima i nekih drugih stvari koje su vezane za finansije, za postupke javnih nabavki, čak i za skupštinske poslove„, izjavio je Pavlović.

On je rekao da će rukovodstvo grada po svim tim primedbama raditi i već radi na ispravljanju svega toga na način kako im je sugerisano iz DRI-a kako bi u roku od 90 dana uradilo odzivni izveštaj.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Gospodin Dale smatra da smo veverice i pileceg pamcenja. Dobio naredbu da ne talasa, pa nam vredja inteligenciju. Zbog nerada, marifetluka iz prethodnog mandata, imace, on licno muke, tesko da ce izandjalim floskulama da sve to zatska!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com