Društvo

Paunović: Zauvek će Desko ostati tu duhom, da ga nikad ne zaboravimo ova tabla podseća

Popularni srpski glumac Desimir Stanojević Desko konačno je dobio svoju ulicu, papirološki to je urađeno još proletos ali je prva tabla zasijala ovih dana, njoj su se najviše obradovali supruga Nada Nikolić i pokretač inicijative producent Oliver Paunović.

 

Foto: Niške Vesti; Nada Nikolić, supruga Desimira Stanojevića

“Naš Desimir Stanojević glumac i reditelj dobio je ulicu u Nišu na teritoriji rodne Palilule i to baš u blizini svoje vikendice. Deskova supruga Nada Stanojević obišla je ulicu i njenim osmehom na licu primetih da je srećna i ponosna zato što nismo zaboravili velikog umetnika, našeg sugrađanina koji je uvek sa ponosom isticao da je iz Niša i to baš sa Palilule. Ne smemo da zaboravimo nikog ko je zadužio naš grad da li je to glumac, sportista, muzičar… jer ako mi sami ne cenimo naše ljude onda ni drugi neće ceniti nas. Naš Desko je još uvek tu duhom, to osećam i zato će uvek ostati tu da ga nikad ne zaboravimo”, rekao je Paunović.

Da Desimiru Stanojeviću treba Niš i na ovaj način da se oduži predložio je Paunović još marta lane kada je upućen zahtev gradskoj Komisiji za nazive ulica i trgova. Nakon godinu dana ulica Milutina Bojića je preimenovana i ubuduće će nositi ime niškog glumca.

Foto: Niške Vesti; Ulica Desimira Stanojevića na Paliluli

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com