Kultura

Paunović: Uradili smo nešto lepo za Niš, za dame, za kulturu (VIDEO)

Puna sala Narodnog pozorišta na osmomartovskom kabareu - Da, to su bili dani

Puna sala Narodnog pozorišta i fenomenalni kabare vrhunskih glumaca Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića “Da to su bili dani” koji je trajao više od dva sata, ostavili su Nišlije bez daha.

Ovaj kabare je na sceni blizu dvadeset godina i ima više od 350 izvođenja.

“Novija izvođenja danas broji i Nišlijka Nina Čosić, koja je od svog tate, proslavljenog glumca Desimira Stanojevića Deska nasledila prelep glas i muzički talenat, svoj divan doprinos dao je i fenomenalni basista Vojislav Savić bez koga ovaj spektakl ne bi bio na ovom nivou. Specijalni gosti večeri bili su članovi legendarne grupe Lutajućih srca Spomenka Krstić i Vlada Crnomarkovi. Posle ovako divne večeri i koncerta ja sam srećan jer smo uradili nešto lepo za Niš, za dame i kulturu koju moramo da “hranimo” ovakvim događajima i siguran sam Niš će postati bolje mesto za život”, rekao je producent Oliver Paunović, koji je i organizator koncerta.

Više od dva sata trajao je bogat program koji pored svetskih hitova sadrži i dosta hitova domaćih izvođača i hitova iz bivših jugoslovenskih republika, što je u velikom broju obradovalo publiku.

Ovaj glumačko-muzički kvartet smenjivao se u recitovanju, kazivanju stihova i anegdota uz izvođenje numera gde je svako imao svoju “deonicu” i pažnju.

Publiku u sali je posebno dirnulo Dugalićevo izvođenje pesme “Zajdi, zajdi jasno sonce…” na okarini, gde je on objašnjavao publici od čega se ona pravi i zatražio od tehnike da mu na poseban način pojačaju zvuk na njegovom mikrofonu. Muzika koja je krenula iz tog zemljanog instrumenta, kako ovaj glumac kaže, “kada počene zemlja da peva”… e baš tada, desila se  čarolija.

Kabare – Da, to su bili dani

Nakon održanog kabarea Nišlije su zadovoljno otišle kući, već raspitujući se za novi termin kada će ovi divni daroviti umetnici ponovo biti gosti grada.

Organizatori koncerta i glumačko-muzička ekipa kabarea; Foto: Niške Vesti

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com