Društvo

Patrijarh srpski Porfirije prima nagradu u Nišu

Sutra se na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu dodeljuju Nagrade „Svetislav Milić – mladima od srca“, a među nagrađenima je i Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije, on će primiti nagradu za izvanredne rezultate na polju humanitarnog rada i za povezivanje naroda, posebno za inspirisanje i motivisanje mladih ljudi.

Podsetimo, Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ uz podršku porodice Milić i ITKonekt-a, već četvrtu godinu za redom organizuje dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“. Nagrada je osnovana sa željom da se u društvu promovišu najbolji među najboljima, mladi ljudi koji mogu motivisati i inspirisati druge mlade ljude da budu proaktivniji.

Foto: H.O. “Nađi Raula”

Među nagrađenima su i: Luka Radičević i Jana Dragović za oblast nauka i obrazovanje, profesorka iz Ivanjice Verica Kostić za oblast kultura i umetnost, Volonterski servis opštine Zvezdara laureat je u oblasti humanitarnog rada i mirne borbe za ljudska prava, nagrada u oblasti sporta odlazi u ruke mlade Anje Stanković iz Niša. Za institucije godine proglašene su Fakultet umetnosti iz Niša i Centar za talente Čačak. Specijalna priznanja odlaze u ruke Mladena Mitrovića i Sandre Veljković, mladih doktoranata i Kristine Vasić iz Paraćina, koja je ujedno i najmlađi laureat. Medalju humanosti ove godine dobija dr Maja Mijajlović iz Kuršumlije, a Plaketu mira pored njegove svetosti dobijaju legendarni košarkaš Stefan Jović i učenici i profesori srednje i osnovne škole „Kreativno pero“ iz Beograda.

Kako je tema ovogodišnje dodele nagrada „Svetosavljem kroz Srbiju“, očekuje se nastup Ženskog akademskog hora SKC-a i dečijeg hora „Čarolija“, a među učesnicima su i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu, predstavnici ANIP „Mozaik“ i dr. Kako ističu organizatori očekuje se nastup 80 izvođača, a na samom kraju dodele nagrada na sceni će biti ukupno 90 ljudi.

Dodela će se održati 15. novembra u 12.00h na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com