Društvo

Pas zaključan na balkonu, vlasnica otišla na nekoliko dana i rekla mu da “bude dobar” (VIDEO)

“Komšijski pas cvili na balkonu, jer ga je vlasnica ostavila na nekoliko dana zaključanog na balkonu u stanu na trećem spratu”, obratila se redakciji Niških Vesti Dina Arsić. Pošto pas već drugi dan neprekidno cvili, prethodno je kontaktirala policiju, vartogasce, veterinarsku, komunalnu inspekciju i upravnika zgrade, ali bez rešenja.

“Ovo je neizdrživo, dan i noć zapomaže na terasi gde je ostavljen”, ističe Dina Arsić, i dodaje da su svi u komšiliku uznemirani zbog psa.

Po njenim rečima, vlasnica je otišla iz stana na nekoliko dana, obavestila upravnika zgrade da je psu ostavila hranu i vodu i da mu je rekla “budi dobar”.

“Kako smo obavešteni, ona se vraća 31. avgusta, pitamo se šta će biti sa psom do tada. Verujem da je do sada nestala i hrana i voda koja mu je ostavljena. Dolazili su vatrogasci, obaveštena je policija, veterinarska i komunalna inspekcija i svi kažu da ne mogu ništa da urade, jer je stan privatno vlasništvo”, očajna je Dina koja i sama čuva psa.

“Ostaviti psa zaključanog na terasi na trećem spratu na nekoliko dana, meni je to neshvatljivo. Još više to da ni jedna služba u gradu ne može ništa. Već dva dana ne spavamo, jer pas cvili dan i noć”, kaže Dina.

Kontaktirala je kaže i aktiviste za zaštitu životinja koji će, po njenim rečima, danas da dođu i vide situaciju.

S druge strane, osim zanemarivanja životinj, aktivisti za zaštitu životinja ističu da je sve više vlasničkih pasa na ulicama Niša i da to predstavlja ogroman problem. Primetno je da pojedini vlasnici izbacuju svoje ljubimce na ulicu kada ostare, razbole se, ili im jednostavno dosadi da brinu o njima.

Inače, ovaj stan se nalazi u samom centru Niša.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Vlasnicu dovući kući ili obiti stan i zameniti bravu komisijski pa kad dotična dodje natovariti joj sve troškove i kaznu a psa udomiti dok se situacija ne reši.

  2. Pas je zedan.Bez hrane i moze nekoliko dana ali bez vode nemoze ni jedan dan. Po njegovom lajanju nema vode pa mu nekako dopremiti preko terase.

  3. Pas je zedan.Bez hrane i moze nekoliko dana ali bez vode nemoze ni jedan dan. Po njegovom lajanju nema vode pa mu nekako dopremiti preko terase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com