Hronika

Pas napao đake, direktor ga vezao kaišem od pantalona

Neobičan događaj se odigrao u školi “Njegoš” u Nišu kada je pas rase „staford“ uleteo u školsko dvorište, a potom i u školsku zgradu u kojoj su se nalazili učenici jureći tri učenika. Na sreću svih sve se dobro završilo, a direktor škole Bojan Krstić je reagovao “na prvu” kako bi zaštitio učenike. Izvukao je kaiš iz pantalona, uhvatio psa i vezao ga.

“Pas je ušao u školu oko 9.20 sati u vreme velikog odmora kada je dvorište bilo puno učenika od petog do osmog razreda”, kaže direktor Krstić. “Pas je trčao je po dvorištu oko dece, jednog učenika je ogrebao po ledjima a zatim je uleteo u zgradu. Naš službenik je pokušao da ga zaustavi ali mu se provukao izmedju nogu, nije imao za šta da ga uhvati. Nije reagovao ni na hranu pa sam skinuo kaiš sa pantalona, napravio omču i namakao mu je oko vrata. Odveli smo ga kod veterinara gde je ustanovljeno da je čipovan što nam je omogućilo da pronadjemo vlasnika koji je kazao da mu je pas pobegao”, prepričava Krstić događaj koji je mogao da se završi i drugačije da on nije reagovao onako kako jeste.

Škola “Njegoš” ima veliko dvorište koje podseća na park, pa komšije ponekad požele u njemu da prošetaju svije ljubimce, al ii ono samo, kao i žagor dece mami pse. Kako bi zaštitili učenike u školi su odlučili da na kapiji postave upozorenje da je zabranjeno uvodi pse u školsko dvorište.

“Najstrožije je zabranjeno uvodjenje životinja u školsko dvorište kao i ulaz automobila baš iz razloga bezbednosti dece. Ovaj dogadjaj je razlog da još jednom apelujemo naročito na vlasnike pasa da vode računa o svojim ljubimcima jer im nije mesto u školskim dvorištima”, kaže Krstić.

Lekari niške Hitne pomoći kažu da su zbrinuli troje osnovaca koji nemaju teže povrede ali su doživeli ozbiljan stres.

“Jedan dečak ima površinsku povredu ledja, drugi je zadobio modricu na natkolenici a devojčica hematom na malom prstu. Deca su bila veoma uplašena, prebacili smo ih na dalje zbrinjavanje na Dečju internu kliniku”, kažu lekari niške Hitne pomoći. Nakon toga deca su otpuštena na kućno lečenje.

O svemu je obaveštena i Komunalna milicija koja je protiv vlasnika psa podnela prekršajni nalog na novčanu kazno od šest hiljada dinara jer je u blizini škola i predškolskih ustanova zabranjeno puštati pse. Policija je saopštila da je izveštaj o ovom dogadjaju dostavljen Osnovnom javnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com