Sport

Partizan savladao FMP, za večiti derbi u finalu Kupa Radivoja Koraća

U drugom meču polufinala Kupa Radivoja Koraća Partizan i FMP odigrali su tvrdu i kvalitetnu utakmicu u kojoj su trijumfovali crno-beli i izborili mesto u finalu, gde će se sastati sa večitim rivalom Crvenom zvezdom.

Nakon tvrdog početka sa malim brojem koševa na obe strane nakon prva tri minuta utakmice rezultat je bio 2:2. Obe ekipe polako su podigle šutersku formu, a prva deonica je završena rezultatom 24:22 za Partizan, uz trojku s pola terena koju je za FMP postigao Pot.

Prvi deo druge četvrtine protekao je u rezultatskom egalu, da bi do kraja FMP pojačao tempo na koji Trinkijerijevi izabranici nisu imali odgovor, pa se na pauzu otišlo rezultatom 45:40 za FMP.

Foto: Luka Glišović

U prvoj polovini treće četvrtine FMP nije postigao pogodak, što je Partizan iskoristio i napravio seriju od 11:0. Pred kraj četvrtine trener FMP-a morao je da napusti utakmicu zbog tehničke greške na klupi, nakon čega je treća deonica završena rezultatom 63:55 za crno-bele.

Foto: Luka Glišović

U poslednjoj četvrtini Partizan je održavao prednost uz manje oscilacije, dominirao pod košem protivnika, što je bilo dovoljno za pobedu i konačan rezultat 85:77.

Neposredo pred početak druge polufinalne utakmice, proslavljeni košarkaš Srećko jarić uručio je plaketu Bratislavu Toniću za deset godina rada na Кupu Radivoja Кoraća.

Finale je na programu u nedelju, 16.02. od 21,00 čas.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri čestitao je svojim igračima, jer su odigrali drugo poluvreme kako je bilo dogovoreno.

“Najvažnija stvar je da u svakoj situaciji imaš mogućnost da se adaptiraš. Mi smo malo poludeli, izgubili smo GPS u prvom poluvremenu, u odbrani i napadu, spori, teški, ali u drugih 20 minuta… Adaptacija znači da igrači koji igraju na jednoj poziciji, igraju na drugoj. To je značilo da smo se adaptirali zahtevima utakmice. FMP je bio super protivnik, baš smo se namučili. Sada imamo večeras i sutra ujutru da odmrimo i da igramo veliki derbi”, izjavio je trener crno-belih.

Novica Veličković, kapiten Partizana, čestitao je igračima FMP-a na fer i korektnoj utakmici i osvrnuo se na finale.

“Nema vremena za odmor, čeka nas finale i spremićemo se. U derbiju nema favorita, čeka nas jako težak meč. Dvorana će biti puna. U poslednjih desetak godina, derbi nije kao što je bio pre, osim kada se igra Кup. Ovde je i dalje situacija gde je dvorana pola-pola i uživanje je igrati. Očekujem da ćemo dati maksimum i da bolji pobedi”, kazao je Veličković.

Pomoćni trener FMP-a Aleksandar Zarić poručio je da su već tokom treće četvrtine, kad za više od pet minuta nisu uspeli da postignu poen, izgubili meč.

Marko Pecarski, igrač FMP-a, poručio je da nisu uspeli da odgovore na Partizanove nalete i da iskontrolišu utakmicu i rekao je da fokus pomeraju na ABA ligu i završnicu sezone.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com