Sport

Partizan, posle velike borbe, stigao do polufinala Kupa Radivoja Koraća (FOTO)

U poslednjem četvrtfinalnom meču Кupa Radivoja Кoraća, Partizan je, posle velike borbe, pobedio čačanski Borac rezultatom 85:78.

Kvalitetna košarka, sa mnogo neizvesnosti, igrala se u niškoj Hali Čair, a borbeni košarkaši Borca naneli su mnogo muka crno-belima.

Košarkaši borca hrabro su ušli u meč i vodili u prvih pet minuta utakmice. Međutim, Partizan je brzo uspostavio ravnotežu i na kraju prve četvrtine poveo 20:18.

Foto: Luka Glišović

Druga četvrtina pripala je crno-belima koji su pojačali ritam, odigrali dobru i jaku odbranu, povećali prednost i na poluvreme se otišlo rezultatom 46:33 za Partizan.

Borac je, ponovo, dobro startovao nakon pauze i u prvoj polovini trećeg perioda smanjio prednost protivnika na 49:43, pošto je Partizan ubacio samo tri poena za šest minuta.

Foto: Luka Glišović

Sve do kraja četvrtine Čačani su držali priključak. Međutim, crno-beli su i dalje kontrolisali rezultat i na poslednji predah tim trenera Trinkijerija otišao je sa 59:55.

U poslednjoj četvrtini, iako se Borac približio favoritu na svega dva poena razlike, Partizan je uspeo da održi prednost i završi utakmicu rezultatom 85:78.

Partizan se ovom pobedom plasirao u polufinale i već sutra sastaju se sa ekipom FMP, od 21,00 čas.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri i pored pobede nije bio zadovoljan igrom koju su prikazali njegovi izabranici.

“Očekivao sam baš ovakvu utakmicu, Кup je vrlo specifična stvar, prva utakmica je uvek bila problem. Borac je vrlo ozbiljna ekipa, igrali su bolje nego mi. Na kraju smo dobili, ali je samo rezultat, ništa drugo. Nisam zadovoljan, ali nema vremena. Ja sam očekivao još teži meč, iskreno, jer znam u kom je trenutku moja vojska. Iako smo se trudili u zadnjih mesec dana, fale nam igrači. Sutra igramo tešku utakmicu i moramo sada naći energiju za nju”, izjavio je Trinkijeri.

Igrač Partizana Nikola Janković, čestitao je protivniku na dobroj igri i osvrnuo se na naredni meč.

“FMP je jako neugodna mlada ekipa, podjednako smo umorni, doveli su dva velika pojačanja. Malo je vremena za pripremu, ali treba da odigramo dobru utakmicu”, kazao je Janković.

Marko Marinović trener Borca nije krio nezadovoljstvo što treći put ispadaju iz Kupa u četvrtfinalu.

“Nismo u situaciji da možemo da igramo na ovoliko frontova, ovo je za nas bilo veliko opterećenje, ali mi smo morali da igramo. Partizan i Zvezda imaju po 18 igrača, mi mnogo manje, nekada deset, nekada osam, igramo skoro isti broj utakmica kao oni, mnogo je teško. Ne tražim alibi, ali sada kada se svi odmaraju mi igramo, imamo neverovatno zgusnut raspored. Dobro je što smo ostvarili neke ciljeve postavljene pre početka sezone, da budemo prvi u ABA 2 i imamo prednost domaćeg terena, ali mnogo nam je teško. Hvala publici, bila je ovo lepa košarkaška predstava”, rekao je Marinović.

Nikola Kočović, igrač čačanskog Borca, istakao je da je bilo zadovoljstvo igrati pred punom halom.

“Bila je ovo utakmica u kojoj smo mogli da se oprobamo i vidimo kako je igrati na većem nivou na kmom želimo da igramo. Partizan je trenutno daleko kvalitetniji od nas, fizički su mnogo jači, na kraju smo imali pad koncentracije i donosili neke pogrešne odluke, nismo pravili faulove. Da smo još malo iskontrolisali skok, možda bi bilo bolje”, poručio je Kočović.

Kup Radivoja Koraća nastavlja se sutra. U prvom polufinalnom meču sastaju se Mega Bemaks i Crvena zvezda, dok dok će se u drugom meču sastati Partizan i FMP.

Foto: Luka Glišović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com