Sport

Partizan odbranio „Žućkovu levicu“

Partizan NIS pobedio je Crvenu zvezdu  u finalu Kupa Radivoja Koraća koji je večeras završen u Nišu. U veoma neizvesnoj i teškoj utakmici košarkaši Partizana odbranili su „Žućkovu levicu“.

PARTIZAN NIS – CRVENA ZVEZDA MTS 76:74 (19:18, 18:15, 18:24, 21:17)

Kompletna statistika

https://www.fibalivestats.com/u/KSS/1101300/bs.html

Košarkaški Savez Srbije dodelio je gradu Nišu i RKSIS plakete za odličnu organizaciju, koju je Urošu Parliću predao Dragan Marković, generalni direktor Triglav osiguranja, koji je takođe uručio plaketu i generalnom sekretaru RKSIS Aleksandru Jociću.

Najbolji strelac finalne utakmice sa 18 poena  je košarkaš Partizana Džok Lendejl, a nagradu mu je dodelio selektor Aleksandar Đorđević, dok je od Đorđa Koraća dobio umetničku sliku.

Za MVP igrača finala Kupa izabran je prvotimac Partizana Aleks Renfrou, kome je priznannje dodelio Aleksandar Đorđević.

Zlatne medalje crno-belima dodelili su predsednik KSS Predrag Danilović i generalni direktor Triglav osiguranja Dragan Marković.

Veliki prelazni pehar, kao i manji pehar u trajno vlasništvo, kapitenu Partizana Novici Veličkoviću uručio je predsednik KSS Predrag Danilović.

Košarkaši Crvene zvezde nisu izašli na parket da prime srebrne medalje.

Andrea Trinkijeri, trener Partizana nakon meča prvo je čestitao Zvezdi na fer i čvrstoj igri.

“Bilo je puno preokreta, igrali smo muški i borili se. Zbog svega toga cenim rivala, ovo je sport, zato im čestitam kako su se borili… Finale je uvek ovako, pobedili smo na jednu loptu, mogla je da slavi i Zvezda… Imali smo fantastičnu egzekuciju na 1.1 sekundu pre kraja, bio je baš dobar pas, čist faul, pogledao sam snimak… Mogli smo i pre da rešimo meč, ali nam je falilo zagrađivanje. U poslednja tri i po minuta smo preokrenuli sa par sjajnih odbrana. Lepo je osvojiti trofej u februarau, ali ima još puno da se radi. Čestitam mojim igračima i svima koji su pomogli da napravimo ovaj uspeh, idemo dalje…”, rekao je Trinkijeri.

Predstavnici crveno-belih nisu došli na zvaničnu konferenciju za medije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com