Sport

Partizan nakon produžetka savladao večitog rivala i odbranio Kup Radivoja Koraća!

Košarkaši Partizana, u epskom finalu, savladali su nakon produžetka ekipu Crvene zvezde rezultatom 85:84 i odbarnili “Žućkovu levicu”. Crno-beli ovom pobedom osvojili su Kup Radivoja Koraća treći put zaredom.

Publika je imala priliku da prisustvuje pravom košarkaškom spektaklu i utakmici kakva dolikuje finalu nacionalnog Kupa. Mnogo žara, borbe, želje za pobedom i neizvesnoti.

Oba tima u meč su ušla pomalo nervozno, bez mnogo poena, te je nakon prvih pet minuta igre rezultat bio 7:4 za ekipu Partizana. Igrale su se jake odbrane sa dosta faulova sa obe strane.

Foto: Luka Glišović

Kako je vreme odmicalo tako su ekipe pronalazile svoju igru i ulazile u šutersku formu, a atmosfera se usijavala i na terenu, ali i prepunim tribinama hale Čair.

Nakon tri četvrtine žestoke borbe, u poslednjoj deonici igrači su priredili svojim navijačima pravu sportsku dramu u finalu.

Foto: Luka Glišović

Crvena zvezda je, na minut do kraja utakmice, imala, tada se činilo nedostižnih, šest poena prednosti. Usledila je trojka Jaramaza, a koju je uzvratio Davidovac za ogromnih 76:70 za Zvezdu 30 sekundi pre kraja. Fauliran je Pejdž pre nego što je položio loptu u koš, pa je dobio „2+1“, smanjio minus Partizana na tri poena i ponovo doneo veliku neizvesnost 17,5 sekundi pre kraja.

Foto: Luka Glišović

Volden je odmah faulirao Davidovca koji je pogodio oba puta za 78:73.

Ponovo je Pejdž ubacio trojku i smanjio na „minus dva“ 8,6 sekundi pre kraja. Usledio je nakon toga faul Pantera u napadu, a zatim Gista u odbrani, a Pejdž se našao na linij za slobodna bacanja na 1,6 sekundi do kraja. Oba je pogodio i izjednačio na 78:78, nakon čega je uzbudljivo finale ušlo u produžetak.

U produžetku ponovo uzbuđenje i neizvesnost, ali su igrači Partizana uspeli da svom timu donesu treću uzastopnu titulu na Kupu Radivoja Koraća zaredom i trijumfovali rezultatom 85:84.

Nakon meča, trener crno-belih Andrija Trinkijeri čestitao je svom timu i poručio da obožava Niš.

“Dva putovanja u Niš, dva kupa, dva puta vrat na žaru, nezaboravno. Zašto smo dobili ovaj trofej? Jer moja ekipa nije želela da izgubi, to je najjača stvar koju su večeras imali. Nisu želeli da se predaju. Video sam mnogo preokreta u mojoj karijeri, ali ovo, minus šest na 17 sekundi pre kraja, to je bila velika priča. Čestitam svim igračima na tri jako naporna dana. Bilo je jako naporno. U poslednjih 15 minuta smo imali malo energije, a veliko srce i vraćamo se kući da se malo odmorimo sa još jednim trofejom. Igrao sam kupove u Italiji, Rusiji, Nemačkoj, ali dobiti kup u Srbiji je za mene lično velika stvar”, rekao je Trinkijeri.

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota čestitao je protivniku na osvojenoj tituli i rekao da je situacija mogla vrlo lako da bude i drugačija, ali da su greške učinile svoje.

“Кao što smo juče mi imali sreće, tako su oni sada, pa je tako, nažalost, utisak je da smo sami izgubili. Nismo sačuvali prednost koja je bila poprilično velika na kraju i pored dogovora da se pravi faul. Čudne odluke za faul u napadu u završnici, tako da su to neke stvari koje bi trebalo još jednom pogledati pa proveriti. Svi ostali podaci skoro isti, osim što smo bili bolji u skoku. Napravili smo 22 greške i to je sigurno odlučilo pobednika”, izjavio je Šakota.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com