DruštvoEkonomijaPolitika

Parlić: Ukoliko vreme posluži Vizitorski centar kod Cerjanske pećine biće gotov do kraja godine

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić, obišli su radove na izgradnji Vizitorskog centra kod Cerjanske pećine, koji su u završnoj fazi. Izgradnja je počela maja meseca, a rok za završetak je do kraja tekuće godine.

Izgradnja Vizitorskog centra finansira se iz evropskog projekta prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, dok Grad, preko Turističke organizacije Niša, učestvuje u realizaciji sa 15%. Uroš Parlić smatra, ukoliko vreme bude pogodno za izvođenje radova, da će sve biti završeno u zadatim rokovima.

 

Uroš Parlić; Foto: Jelena Laništanin

“Biće to objekat od oko 300 kvadrata i služiće za razvoj ruralnog turizma i speleo turizma na lokaciji Cerjanska pećina. Vizitorski centar imaće galeriju, gde će biti izložene fotografije speleo nakita iz dvorana pećine, biće prostora gde će ljudi moći da se okrepe i prostor za opremu za silazak u pećinu, čija je nabavka takođe predviđena projektom. Nakon završetka, objekat će preuzeti Direkcija za izgradnju grada”, istakao je Parlić.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović naveo je da je ovaj projekat značajan ne samo za lokalitet oko Cerjanske pećine, već i za širi lokalitet na kome se nalazi mnogo značajnih turističkih objekata.

Darko Bulatović; Foto: Jelena Laništanin

“Značajno je što se na ovaj način okončava jedan projekat o kome se u gradu priča više od jedne decenije. Očekujemo da, zaista, izgradnjom ovog objekta damo doprinos kako bi korist imali, ne samo oni koji učestvuju ovde, već i oni koji bi došli na lokalitet i u okviru samog vizitorskog centra videli stvari koje su bitne za sam lokalitet”, rekao je Darko Bulatović.

Da će izgradnja Vizitorskog centra doprineti razvoju turizma ove oblasti, saglasan je i Bratimir Vasiljević, predsednik GO Pantelej.

“Ovo otvara neslućene turističke razmere pećine, koja je jedan biser, od koje skoro da u Evropi nema bolje” istakao je predsednik GO Pantelej.

On je takođe najavio da će na proleće biti regulisan i deo puta i prilaz sa okretnicom do Vizitorskog centra. Vasiljević je najavio da će se radovi na tom delu obaviti aprila i maja naredne godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com