Društvo

Parking vrtića “Panda” zatvoren jer psi lutalice žele da uđu u zgradu!

Otac blizanaca, Aleksandar Đekić, javio se redakciji Niških Vesti sa primedbom da se poslednjih nekoliko dana roditeljima ne dozvoljava ulazak kolima na parking vrtića “Panda”. On smatra da je time ugrožena bezbednost dece, jer je juče jedan od njegovih sinova umalo izleteo na ulicu. Iz Predškolske ustanove “Pčelica”objašnjavaju da je parking zatvoren privremeno, jer su imali velike probleme sa psima lutalicama koji su želeli da uđu i u samu zgradu vrtića.

Aleksandar Đekić je Niškim Vestima kazao da poslednjih dana svi roditelji, pa i on, imaju veliki problem kada dolaze po decu u vrtić “Panda” koji se nalazi u naselju “Branko Bjegović” . U vreme kada decu uzimaju iz “Pande”, stvaraju se gužve na ulici, a parking vrtića je prazan i kapija zaključana.

“Sa dvoje male dece, imam blizance, jako mi je nezgodno da kontrolišem situaciju. Dok jedno dete stavim u kola, drugo je van kontrole. To su mala deca i koliko god da su dobra, pametna i da slušaju šta im se kaže, mogu da istrče na ulicu za sekundu. Upravo juče mi se desilo da je jedan sin hteo da izađe na ulicu i zbog toga sam bio revoltiran,“ kazao je Đekić, i Niškim Vestima poslao fotografije gužve ispred ovog vrtića.

Razlog zatvaranja parkinga  vrtića “Panda” koji spada u jedan od najnovijih u Nišu, potražili smo u Predškolskoj ustanovi “Pčelica”.

“Imali smo nezgodnu situaciju sa psima lutalicama koji su preko parkinga hteli da uđu u zgradu obdaništa. Zvali smo JKP Medianu koja je odmah intervenisala i šinteri su pokupili  agresivne pse. Poruka roditeljima je da ćemo ponovo da otvorimo parking, čim se uverimo da više nema opasnosti za decu.  Sami roditelji prijavljivali su ovu opasnost, pa smo morali adekvatno da reagujemo,” objasnio je Ivan Todorov , pomoćnik direktora “Pčelice” za sektor vrtići.

On je dodao i da je u međuvremenu komisija za bezbednost poslala upozorenje da sve kapije na vrtićima ustanove moraju da budu zaključane.

 

“Imamo i jednu među- kapiju koja mora da se popravi, jer i kroz nju mogu da uđu psi lutalice. Dakle, čim budemo sigurni da opasnosti po decu više nema, pustićemo parking za upotrebu”, poručio je Todorov  roditeljima i dodao da se to očekuje već za neki dan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com