Društvo

Parking pored škole “Sveti Sava” ipak će biti građen

Gradnja parkinga pored Osnovne škole “Sveti Sava” Nišu, kojoj se roditelji učenici i roditelji protive, ipak će biti nastavljena, najavili su danas predstavnici grada Niša. Gradonačelnica Dragana Sotirovski izjavila je da izgradnja nije protivzakonita, kao što roditelji tvrde.

“Nismo dužni da radimo Studiju zaštite životne sredine, jer se radi o parkingu sa 200 mesta, a Studija je potrebna za parkinge koji imaju više od 1.000 mesta. Osim toga nije tačna ni informacija da parking mora da bude udaljen 50 metara od škole”, istakla je Sotirovski.

Ona je kazala da gradjevinski radovi na izgradnji humanitarnog parkinga još nisu počeli i da su u toku pripremni radovi.

“Onog trenutka kada krenu gradjevinski radovi, biće postavljena tabla, a biće i izdata gradjevinska dozvola”, izjavila je Sotirovski.

Pomoćnica gradonačelnice za gradjeviski sektor Marina Živulović Petrović izjavila je da gradjevinska dozvola za rad na parkingu još uvek nije potrebna.

“Kada počnu da se izvode radovi koji po zakonu podležu gradjevinskoj dozvoli, ona će biti i izdata. Radovi koji se sada izvode odnose samo na otklanjanje humusa i ravnjanje terena”, objasnila je Živulović Prvulović.

Ona je kazala da izgradnjom parkinga deca neće biti ugrožena.

“Neće biti ni buke niti zagadjenja vazduha zbog parkiranja. Da bi smo spričili bilo kakvo zagadjenje i buku, zasadićemo tuje prema školi koje će biti na razmaku od 80 centimetara i visine 1,2 metra”, rekla je Živulović Prvulović.

Dodala je da će pored parkinga biti postavljena ograda kako bi se sprečilo da deca prilaze tom prostoru. Roditelji i učenici škole “Sveti Sava su dva puta protestovali zbog najavljene gradnje parkinga i pokrenuli peticiju da se gradnja zaustavi. Oni zahtevaju da na tom prostoru kao nekada bude park sa biciklističkim poligonom. Upozorili su da važeći propisi ne dozvoljavaju da “izvori buke i zagadjenja” budu na manje od 50 metara od škole, a parking bi bio izgradjen na samo 20 metara od škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Zemlja bezakonja. Sad je jasno da ne samo da prosveta nije uopšte značajna SNS-ovcima, nego ni deca! Samo puni džepovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com