Društvo

Parking po minutu: START STOP aplikacija od 1. decembra

Vozači će od 1. decembra plaćati onoliko koliko minuta provedu na parking mestu, najavljuju iz “Parking servisa”.

„U pitanju je START-STOP aplikacija za plaćanje parkinga koja korisnicima omogućava plaćanje efektivnog vremena provedenog na parkingu. Pomoću START-STOP aplikacije korisnici zonskog sistema parkiranja mogu da plate parkiranje po minutima u bilo kojoj zoni“, saopštavaju iz JKP „Parking servis“, Niš.

Sve što će vozačima biti potrebno je pametni telefon, odnosno mobilni sa Android sistetemom i odgovarajuća aplikacija, najavio je početkom ove godine direktor „Parking servisa“, Marko Janković.

Tada je Janković precizirao da aplikaciju kreiraju inženjeri niškog i kragujevačkog Parking servisa kojom će vozači, kada napuštaju parking, moći da stopiraju parking kartu i da će im biti naplaćeno onoliko koliko su minuta proveli parkirani, stim da će i dalje postojati mogućnost parkiranja po satu.

Kako će funkcionisati i da li će biti i za iOS operativne sisteme telefona još se ne zna, jer će zvanična prezentacija START-STOP aplikacije biti objavljena u petak, 25. novembra.

start-stop-u-beogradu
Start Stop app u Beogradu
U prestonici već postoji START STOP APLIKACIJA

Ako je suditi po istoj takvoj aplikaciji, koja već funkcioniše u Beogradu, korisnici zonskog parkiranja moćiće da plate parkiranje po utrošenim minutima, ali i za više vozila istovremeno u bilo kojoj zoni.

U Nišu, podsetimo, postoji ekstra, crvena i zelena zona.

U Beogradu da bi vozači mogli da koriste palikaciju moraju da zaključe ugovor o korišćenju START-STOP aplikacije sa JKP „Parking servis“ u poslovnici Korisničkog servisa, koji se u Nišu nalazi u Ulici Orlovića Pavla br. 24.

U prestonici pravo potpisivanja ugovora imaju domaća fizička i pravna lica sa prebivalištem na teritoriji grada, sa vozilom u vlasništvu, pod uslovom da nemaju dugovanja prema preduzeću na ime izdatih naloga za plaćanje dnevnih parking karata.

Za potpisivanje ugovora fizička lica dostavljaju na uvid ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu, a pravno lice dokaz o registrovanom sedištu firme na teritoriji grada, kao i da isto nije u postupku stečaja, likvidacije ili restruktuiranja i da ima vozilo u vlasništvu ili da je korisnik vozila upisan u saobraćajnu dozvolu.

Prilikom potpisivanja ugovora, korisniku se dodeljuje korisničko ime i lozinka, koju je korisnik obavezan da promeni odmah posle prvog pristupa.

Račun za korišćenje start-stop usluge u Beogradu dostavlja se korisnicima svakog meseca putem elektronske pošte ili na kućnu adresu.

Da li će tako biti i u Nišu, ostaje da pratite Niške Vesti, a redakcija će sutra, odnosno u petak, 25. novembra objaviti detalje korišćenja aplikacije START STOP.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com