Promo

Park Sveti Sava: ROBOKOD SPEKTAKL za osnovce

Centar za tehničko obrazovanje dece Robokod Niš organizovao je u nedelju 13. septembra promociju svog programa obuke u parku Svetog Save, a sve uz podršku ETŠ Nikola Tesla iz Niša.

Tom prilikom predavači iz Robokoda izveli su pokazne vežbe upravljanja i vođenja manjih robota i dronova, ali i metoda programiranja kojima podučavaju svoje polaznike.

Podsećamo da je Robokod skoro otpočeo svoje aktivnosti, za koje među dečacima i devojčicama uzrasta osnovne škole vlada veliko interesovanje.

Njihovi kursevi robotike, automatike i informatike su privukli veliki broj osnovaca, obzirom da se Robokod bavi samo ovim oblastima.

Deca izučavaju osnovne elemente i sklopove raznih mašina i uređaja, programiraju njihov rad i/ili kretanje u prostoru.Takođe, deca sklona “igranju” video igrica polako shvataju da određene igre i aplikacije mogu i samostalno dizajnirati i programirati.

O svim tehničkim i drugim kapacitetima Robokoda smo već pisali, kao i o tome da je rad potpuno transparentan za decu i njihove roditelje, jer Robokod nije ni zabavište, ni igraonica, već jedna vrlo zabavna i vrlo ozbiljna škola za osnovce.

Pod sloganom da deca moraju razvijati “logičko zaključivanje”, ceo program, po kojem se u manjim grupama radi sa decom sličnog uzrasta, bazira na logičkom programiranju uređaja i aplikacija.

U svrhu promocije Robokod je pripremio i posebna iznenađenja za zainteresovane polaznike.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com