Društvo

PARK PALILULČE – Kao luče: Stanari zgrada sami uredili park za mališane (FOTO)

Park koji je nikao između zgrada u ulici Milana Rakića u niškom naselju Rasadnik pravi je primer kako sve može  da se uradi – kada se komšije slože.

Međublokovsko zelenilo je prvo očišćeno i uređeno kako bi najmlađi stanovnici ovog naselja mogli da se igraju i druže, kaže za Niške Vesti Dušan Anđelković.

“Očistili smo teren, obnovili travnjak , sproveli struju za osvetljenje, ogradili prostor i posadili čak šezdeset sadnica. U planu je ukupno 80 a taj broj će biti realizovan na jesen ove godine. Ovde je planirana i vodovodna instalacija koja će olakšati održavanje zelenila”, kaže Anđelković.

Čitavo sređivanje parka počelo je još pre dve godine a proces je tekao u fazama.

PARK PALILULČE

“Finansirali smo sve sami a veliku podršku dao nam je upravnik zgrade koji je papirološki obezbedio da sve bude legalno i u skladu sa zakonom”.

Mališani iz naselja Rasadnik sada imaju novu oazu za igru i zabavu a oni nešto stariji mesto za odmor i uživanje.

Stanari se nadaju da će njihov trud prepoznati JKP “Mediana” od koje očekuju podršku ovakvim inicijativama, kako bi dali vetar u leđa da i ostali parkovi u komšiluku dobiju novi – lepši sjaj.

“Nadamo se da će nam JKP “Mediana” pomoći da još malo ukrasimo ovaj naš lep parkić kome smo dali ime PARK PALILULČE i da će nam zasaditi još koju biljku, na primer neko cveće”, kaže uz osmeh Dušan…

Stanari ove niške ulice jednako su zaslužni da njihova mala oaza bude mesto za igru i uživanje najmlađih tako. Ipak oni najistaknutiji vredni su pomena a to su: porodice Matković, Anđelković, Dašić , Sokolović, Stanković kao i upravnik Srđan Petrovic.

“Stanari zgrade mole sve komšije da čuvaju ovako uređen park”, završava Anđelković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com