Društvo

Parada mehurića u Čairu

Već drugu godinu zaredom, i Niš se pridružio stotini velikih gradova na svim kontinentima, koji organizuju Paradu mehurića. Stariji su se malo podsetili kakvo je to umeće praviti mehuriće raznih veličina i oblika, a mališani su uživali u druženju i pravljenju raznobojnih balončića od sapunice. Parada je održana stazama kroz park Čair, tačno u podne.

Ideja Parade mehurića je širenje sreće, vraćanje osmeha, druženje, dobro raspoloženje, tako je svuda u svetu, tako je i kod nas, da malo zaboravimo na svakodnevne brige i budemo srećni, da nas sitnice čine srećnima, kaže Anastasja Aleksić, iz organizacije „Azbuki“.

Naravno da smo se pridružili i da učestvujemo kao suorganizatori, jer se sve dešava u našem dvorištu. Uz Paradu mehurića, ideja nam je bila i da se još jednom uživo, sa bine, predstave tri prvoplasirane kompozicije sa ovogodišnje Majske pesme, i upotpune ovu veselu manifestaciju, kaže Sandra Petković, direktorka Dečijeg centra.

Foto: Niške vesti

Pored centralnog dogadjaja, Parade mehuruća, u Čairu su organizovane i mnogobrojne umetničke radionice, gde su svi mogli da učestvuju, prema interesovanju i izboru.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com