Kultura

“Panta rei” dokumentarni film o Ljubiši Samardžiću na TV Belle Amie i TV Zona Plus

Film “Panta rei”, dokumentarni prikaz jednog vremena kroz svedočanstvo glumca i reditelja Ljubiše Samardžića, Nišlije imaju priliku da pogledaju u istom danu, u subotu 22. decembra, na TV Belle Amie od 16.15 časova i na TV Zona Plus od 18.20 časova.

“Panta rei” je film koji je zatvorio ovogodišnji Festival dokumentarno-muzičkog filma “City Fest”, koji su organizovali Kancelarija za mlade grada Niša, Gradska opština Medijana i City Marketing Centar, a koji je po prvi put održan u Nišu od 1. do 3. septembra na Amfiteatru na Keju.

Film donosi prikaz jednog vremena, počev od skromnog detinjstva u posleratnoj Jugoslaviji, preko putešestvija do Beograda, studija na Akademiji za film i TV i, konačno, do plodne i uspešne karijere glumca. Panta rei je prvi dokumentarni film koji je Samardžić režirao. Na molbu da objasni specifičnosti režije jednog dokumentarnog filma, a u odnosu na igrane strukture, govorio je:

Za mene nema razlike u režiji, ovo je samo mali deo moje filmske biografije.“

Repriza filma je u nedelju 23.12. u 15:05 na TV Belami.

Film se emituje na TV Belami i TV Zona zahvaljujući supruzi Mirjani Samardžić i direktoru City Produkcije Oliveru Paunoviću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com