Društvo

Panoramsko razgledanje grada turističkim autobusom tri puta dnevno

Turistička oganizacija Niš prezentovala je novi turistički proizvod “Turistički autobus sa otvorenim krovom za panoramsko razgledanje grada”. Inicijator ove promotivne kampanje je Grad Niši, Turistička organizacija Niš, u saradnji sa renomiranim partnerom BS turs iz Beograda. Građani Niša i posetioci našeg grada imaju prilku da se upoznaju sa programom „NIŠ VAŠ DOMAĆIN“.

Panoramsko razgledanje grada će biti organizovano tri puta dnevno, u terminima od 11, 13 i 17 časova. Mesto polaska i dolaska panoramskog autobusa je na Sinđelićevom trgu, na parkingu iza Narodnog pozorišta.

Razgledanje prema programu traje 80 minuta, a autobus će ići sledećom trasom: Sinđelićev Trg (iza Narodnog pozorišta) -ulicom Nikole Pašića -oko Trga Kralja Aleksandra, ul. Kneginje Ljubice -ul. Generala Milojka Lešjanina, ul. Vožda Karađorđa -ul. Kralja Stefana Prvovenčanog -Bulevar Nikole Tesle -ul. Aleksandra Medvedeva -Bulevar 12. Februar do TEMPA (Hipermarket) -nazad Bulevarom12. Februar -Kej Mike Paligorića -Jadranska ulica -Nišavska ul. -ul. Vojvode Mišića -Bulevar Nemanjića -Bulevar Svetog Cara Konstantina -ul.Srpskih junaka (Niška Banja) –Trg Republike (Niška Banja) -Srpskih junaka (Niška Banja) -Bulevar Svetog Cara Konstantina -Bulevar dr Zorana Đinđića -ul. Vožda Karađorđa -Sinđelićev Trg (iza Narodnog pozorišta), ukupno 28 kilometara.

Putnici će biti u prilici da sa otvorene platforme i izturističkog autobusavide sve značajnije spomenike burne niške istorije, kao što su Tvrđava, Koncentracioni logor iz Drugog svetskog rata, Ćele Kulu i Medijanu, zgradu Banovine, Oficirski dom, centralno gradsko jezgro, prostrane bulevare, kao i prirodne lepote Niške Banje uz prigodan prateći tekst koji se na slušalicama emituje tokom vožnje na više jezika.

Prodaja ulaznica za panoramsko razgledanje grada je u svim info centrima Turističke organizacije Niš i u samom autobusu, na licu mesta. Cena ulaznice iznosi 400 dinara za odrasle, za decu od 2 do 12 godina 250 dinara (uz pratnju roditelja), dok je za decu do2 godine vožnja besplatna (uz pratnju roditelja). Za svoje sugrađane, Grad Niš je obezbedio besplatne karte svakog dana zavožnju u terminu od 13 časova. Svi zainteresovani mogu da se jave lično u jednom od informativnih centara u Nišu ili na telefon: 018 505 689. Jedna osoba može preuzeti najviše 2 ulaznice za odrasle i do 2 deteta u pratlji roditelja.

INFO CENTRI TURISTIČKE ORGANIZACIJE NIŠ su na sledećim lokacijama:

-Ulazu Tvrđavu, radno vreme od 11 -19 č svakog dana,, ponedeljkom ne radi

-Ul Vožda karađorđa br. 7, radno vreme svakog dana 09-16 č subotom od 09-14 č, nedeljom ne radi

-Ul.Obrenovićeva br. 38 radno vreme od 09 -19 č svakog dana, subotom od 10-15 č, a nedeljom ne radi

-Ul.Cara Dušana br. 30 radno vreme od 09 -16 svakog dana, subotom i nedeljom ne radi

-Aerodrom Niš radno vreme svakog dana, prema redu letenja

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com