Društvo

Panel diskusija „Žene u nauci – Mogućnosti i izazovi „

Koliko su žene i devojke značajne u nauci i kakve rezultate postižu? Kako omogućiti veće angažovanje žena u nauci i razbiti predrasude koje postoje? O ovim temama razgovaraće se na panel diskusiji „Žene u nauci – Mogućnosti i izazovi“, koja će biti održana 11. februara u 12 časova u prostorijama EU info kutka u Nišu.

Diskusija se održava povodom Međunarodnog dana žena i devojaka u nauci, a kako poručuji iz EU info kutka cilj je da se ukaže na važna dostignuća žena u nauci, promovišu nagrade i priznanja koje su žene dobile i podstaknu devojke i žene da hrabro, slobodno iskorače u svet nauke koji im pripada jednako kao i muškarcima.

„Diskusija će biti fokusirana na veze između rodne nejednakosti, mogućnosti i izazova sa kojima se žene u nauci suočavaju. Prepoznajući povezanost i međuzavisnost nauke, tehnologije i digitalne ekonomije za ekonomski rast i održivi razvoj, panelistkinje će sa prisutnima podeliti svoje iskustvo i stavove o ovoj temi fokusirajući se na neka od potencijalnih rešenja“, kažu u EU info kutku.

Oni dodaju da će tokom diskusij biti promovisana i nagrada „EU za žene inovatorke“ koja slavi inspirativne liderke u inovacijama.

Panel diskusiji u EU info kutku mogu prisustvovati svi zainteresovani građani, a zbog ograničenog broja mesta, dolazak je potrebno najaviti na officenis@euinfo.rs ili telefonom na 018/254-461 najkasnije do 10. februara u 17,00 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com