Društvo

Panel diskusija “Žene u nauci – Mogućnosti i izazovi “

Koliko su žene i devojke značajne u nauci i kakve rezultate postižu? Kako omogućiti veće angažovanje žena u nauci i razbiti predrasude koje postoje? O ovim temama razgovaraće se na panel diskusiji “Žene u nauci – Mogućnosti i izazovi”, koja će biti održana 11. februara u 12 časova u prostorijama EU info kutka u Nišu.

Diskusija se održava povodom Međunarodnog dana žena i devojaka u nauci, a kako poručuji iz EU info kutka cilj je da se ukaže na važna dostignuća žena u nauci, promovišu nagrade i priznanja koje su žene dobile i podstaknu devojke i žene da hrabro, slobodno iskorače u svet nauke koji im pripada jednako kao i muškarcima.

“Diskusija će biti fokusirana na veze između rodne nejednakosti, mogućnosti i izazova sa kojima se žene u nauci suočavaju. Prepoznajući povezanost i međuzavisnost nauke, tehnologije i digitalne ekonomije za ekonomski rast i održivi razvoj, panelistkinje će sa prisutnima podeliti svoje iskustvo i stavove o ovoj temi fokusirajući se na neka od potencijalnih rešenja”, kažu u EU info kutku.

Oni dodaju da će tokom diskusij biti promovisana i nagrada “EU za žene inovatorke” koja slavi inspirativne liderke u inovacijama.

Panel diskusiji u EU info kutku mogu prisustvovati svi zainteresovani građani, a zbog ograničenog broja mesta, dolazak je potrebno najaviti na officenis@euinfo.rs ili telefonom na 018/254-461 najkasnije do 10. februara u 17,00 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com