Društvo

Paljenjem “Plamena prijateljstva” otvorene Sportske igre mladih (FOTO)

Desete Sportske igre mladih pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, paljenjem “plamenom prijateljstva” otvorene su danas na terenima Osnovne škole “Dušan Radović”, na kojima su se osnovci takmičili u četiri discipline.

Najuspešnija deca nadmetanje će nastaviti na regionalnom takmičenju u Lebanu, dok će međunarodno takmičenje biti održano u Splitu.

„Važno je da deca dođu da se takmiče. Dada su u pitanju Dunav osiguranje Sportske igre mladih bukvalno dok ne kažemo „neka igre počnu“, deca mogu da se prijavljuju, jer je u
pitanju amaterska organizacija, znači deca na moraju da budu profesionalni sportisti. Dovoljno je da sada neko prolazi pored škole „Dušan Radović“, da vidi da se nešto dešava i da dođe da se takmiči“, rekla je Daliborka Delibašić.

Organizatori dodaju da je cilj igara da deci objasne da je fer – plej najvažniji i da pruže ruku protivniku kad god je to potrebno.

Mališani imaju priliku da se takmiče u trčanju na 60 metara, u igri između dve vatre, basketu 3 na 3 i u malom fudbalu. Regionalno finale se održava 14. juna u Lebanu, a državno u Banji
Ždrelo u julu.

Sportske igre mladih se u našoj zemlji održavaju od 2014. godine.

Jedna od učesnica, Lara Đorđević iz  škole „Stefan Nemanja“ kaže da je ranije trenirala atletiku, a da je ovo takmičenje odlična prilika da se ponovo takmiči, jer voli trčanje, uz parolu ” Važno je učestvovati”.

Podsetimo, prošle godine najmlađe Nišlije otputovale su u Split.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com