Društvo

Palilulci koji žive u samačkim domaćinstvima dobili pakete pomoći

Paketi pomoći stigli su u 100 samačkih domaćinstava Gradske opštine Palilula. Pakete socijalne pomoći dobili su socijalno najugroženiji stanovnici te opšitne.  Pakete su obezbedili grad Niš, organizacija Crvenog Krsta i OEBS.

 

Nakon radnog dogovora Dušice Davidović, zamenice gradonačelnice Niša, resorno zadužene za socijalnu zaštitu i predsednika Gradske opštine Palilula Bratislava Vučkovića, sa saradnicima, otpočela je akcija podele socijalnih paketa. Namenjeni su jednočlanim staračkim domaćinstvima i porodicama preko 65 godina starosti, koji su nedavno bili pogođeni elementarnim nepogodama.

Foto: Dragan Vidojković

Predstavnici Crvenog krsta, uručili su prve pakete, stanovnicima Episkopske ulice: Verici Isaković, Zorici Cvetković, Jasmini Кostić, Janku Boškoviću….

Od kako je ostala udovica pre Nišlijka Milica Milenković živi sama u trošnoj kući na Paliluli. Neophodno joj je sve. Mala penzija od 16 000 dinara dovoljna je tek da se plate računi i kupi nešto hrane.

“Sama živim sa 16.000 dinara. Suprug je umro pre četiri meseca, ćerka mi je umrla sa 46 godina. Krpim se sa penzijom od 16.000, plaćam troškove… Hranu ne mogu da kažem da nemam, ja sam sama, skuvam nešto u dva dana tri”, kahzala je ova Nišlijka

Foto: Dragan Vidojković

Njen komšija Jank Bošković ne živi ništa bolje. Život u trošnoj kući sa koje je otpao plafon kaže nije lak.

“Uslovi su teški, pala mi je cela kuća, prokišnjava. Sestra mi je umrla pre dva meseca, brat pre dve godine. Živim od muzike, kad ima posla”, kazao je on.

Foto: Dragan Vidojković

Predsednik Bratislav Vučković kaže da će uskoro sa Centrom za socijalni rad da naprave preciznu socijalnu kartu svih žitelja opštine koji žive na rubu egzistencije a kojih prema sadašnjim podacima nije malo.

“Mnogo imamo ovakvih porodica i sigurno ćemo nastaviti sa ovim akcijama, da obilazimo starije ljude, socijalno ugrožene. Sigurno ste videli u kakvim uslovima žive, mislim da svi trebamo da pokažemo svoju humanost. Nama u opštini nisu opredeljena sredstva za adaptaciju objekata, ali ja ću se potruditi da sa nekim svojim prijateljima, donatorima, da pokušamo da saniramo ovaj objekat.

Foto: Dragan Vidojković

Po rečima Sanje Stojanović, sekretara Crvenog krsta Niš, koja je sa predsednikom opštine Palilula prisustvovala uručenju socijalnih paketa, ova donacija OEBSA, Grada Niša i Crvenog krsta, biće do kraja nedelje podeljena u više od sto domaćinstava opštine Palilula. Akciju prate i članovi opštinskog VEĆA Palilule, Jovica Ralić i Saša Usenović, resorno zaduženim za socijalnu politiku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Paketići od 500 dinara i mažete oči narodu. Uradite kanalizaciju ako znate i umete, uradite Kovanlučku ulicu….. to treba narodu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com