Društvo

PALILULA POPLAVLJENA, Ždrale traži vanrednu situaciju

U sinoćnjem nevremenu koje je zadesilo Niš najviše su stradali građani i objekti na teritoriji Gradske opštine Palilula gde je poplavljeno preko 300 objekata pa je predsednik opštine Aleksandar Ždrale zatražio od Gradskog štaba da se na teritoriji ove opštine uvede vanredna situacija.

Odgovor očekuje svakog trenutka, a u međuvremenu opština pokušava da pomogne građanima koji su pretrpeli ogromnu štetu.

“Zatražio sam da se uvede vanredna situacija na delu teritorije Gradske opštine Palilula shodno nevremenu koje nas je zadesilo. Čitavu noć i ceo dan smo obilazili žitelje , popisuje se šteta, a po mojoj gruboj proceni 300 do 400 objekata je stradalo, što stambenih što poslovnih”, kaže Ždrale.

Predsednik GO Palilula dodaje da su noćas iz tri kuće iseljene porodice. One su smeštene u jedan od hotela u gradu jer u njihovim kućama nije moglo da se ostane.

“Tokom nevremena iz jedne kuće u Ulici Starca Vujadina evakuisana je i porodicu sa tek rođenom bebom pre petnaest dana”, dodaje Ždrale. “U kući nisu mogli da ostanu jer je skoro do pola zidova bila voda, mulj, fekalike”.

Prema njegovim rečima nema ulice koja na Paliluli u toku sinoćnjeg nevremena nije stradala. Voda je nosila sve pred sobom i u ulicama Vojvode Gojka, Vrbaskoj, Čačanskoj, Svrljiških partizanskih odreda, Južnom bulevaru, Njegoševoj, Cerksoj.

“Bukvalno nema ulice u kojoj nije napravljena neka šteta i zbog toga sam i zadtražio od gradskog štaba uvođenje vanredne situacije ne bi li onda i društveno odgovorne firme, privatna i državana preduzeća koja imaju mašine, pomogla u rešavanj ove situacije”, kaže Ždrale.

Po njemu situacija se još nije smirila.

“Meteorolozi su najavili u naredna dva do tri dana veliko nevreme, a još od ovoga ne možemo da popišemo štetu”, kaže Ždrale.

Građani sa Palilule kažu da od mulja nije moglo da se ide trotoarima, da je voda izbijala iz kuća poput vodopada, da je u ulicama sa većim nagibom gurala i automobile.

U JKP Naissus kažu da su svi slivnici bili čisti, ali da je za pola sata palo oko 30 litara kiše po metru kvadratnom. To nijedan sistem ne može da prihvati u istom trenutku dok kiša pada. Sedam ekipa Naisusa tokom padavina bilo je na terenu, a danas se sistem ponovo čisti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com