Društvo

Palilula obeležila slavu: Sabor srpskih svetitelja u crkvi Svetog Nikole

Gradska opština Palilula je obeležila slavu, Sabor srpskih svetitelja u crkvi Svetog Nikole.

Proslavi su prisustvovale brojne zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života grada Niša. Predsednik GO Palilula Bratislav Vučković je sa sa domaćinom slave Aleksandrom Ždrale i sveštenstvom ovog hrama presekao slavski kolač, a sečenju  kolača je prisustvovao o predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić.

Bratislav Vučković je ovom prilikom čestitao svim  Palulcima slavu njihove opštine.

‘’Ovo je vreme kada postavljamo ciljeve koje treba da ispunimo, ali ti ciljevi moraju da budu realni kako bi se i ostvarili. Moramo da budemo realni, opština Palilula ima velike probleme kao jedna od najrazuđenijih opština u gradu. Potrebno je puno rada, velike nas obaveze očekuju. Već smo krenuli sa uređenjem prostora pored same železničke pruge, a pred nama je i sređivanje Starog groblja  koje je deo istorije našeg grada. Groblje se se prostire na 14 hektara i u samom je centru grada i ne možemo da kažemo da to neko drugi treba da uradi. To moramo da uradimo mi. Pokrenućemo inicijativu da taj  prostor konačno dobije uređen izgled, a da li će biti memorijalni park ili će ući u program redovnog održavanja to je sada drugo pitanje’’, kazao je Bratislav Vučković.

On je dodao da je prioritet svih prioriteta kanalisanje otpadnih i atmosferskih voda.

‘’Mnogi centralni delovi Palilule nemaju izgrađenu kanalizacijunu mrežu, a da ne govorimo o okolnim selima i to je problem koji moramo što hitnije da rešavamo, ali građani moraju da budu svesni i toga da je to ne može da se reši za nekoliko dana’’, kazao je Vučković.

Predsednik GO Palilula je dodao opština ima punu saradnju i daju punu podršku gradu  jer opštine bez grada ne mogu da funkcionišu i oni su ti  kojima će se građani prvo obratiti sa problemima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com