Kultura

Pala prva klapa: Počelo snimanje igranog filma “Prihvati ili odbij”

“Prihvati ili odbij” je prvenac film mladog Nišlije Božidara Pešića, a uloge tumače poznati niški profesionalni i amaterski glumci. Prva klapa pala je u jednom niškom kafiću. Pored Ražnja i lokacija na Staroj planini većina kadrova biće snimljena u Nišu.

Ovaj film biće specifičan po tome što ekipu čine entuzijasti koji su rešili da se odreknu svojih honorara, da bi sav prihod od sponzora uložili isključivo u kupovinu tehnike neophodne za produkciju filma.

Ovim entuzijastama priklučili su se i glumici Narodnog pozorišta u Nišu Ivana Nedović i Marijan Todorović. Mladi glumci koji tumače uloge u ovom filmu su glumci Akademskog pozorišta SKC i trupe Treća polovina.

Napeti triler “Prihvati ili odbij” ima za cilj da skrene pažnju publike na to koliko naizgled bezazleno prihvatanje raznih sajber igara, izazova, druženja i korišćenja raznih sajtova sa neprovenih izvora može neočekivano da zakomplikuje živote, ostavi trajne posledice i dovede do tragičnih ishoda.

Prema rečima mladog reditelja Božidara pešića radi se o scenariju američkog tipa koji tek osvaja naše prostore. Tako film ima za cilj da gledaocima pruži drugačiji žanr kao osveženje srpske kinematografije.

“Odlučili smo se za triler jer taj žanr nije zastupljen u našoj kinematografiji. Prvobitno je planirano lane da ovaj film bude snimljen mobilnim telefonima ali je scenario dodatno razrađen i bilo je potrebno doraditi scenografiju a obezbedili so i vrhunsku opremu, film smo  pripremali godinu i po i sada je trenutak da krenemo”, kaže za Niške Vesti Pešić.

Snimalje je planirano do avgusta, sledi montaža i već januara očekuje nas premijera.

Plan je da film naredne godine svoju premijeru ima u bioskopu Cineprexx Niš i Beograd, a da potom bude prikazan i na brojnim festivalima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com