Društvo

Pala nadstrešnica sa autobuskog stajališta kod trošarinske pijace. Nadležni obećavaju hitnu sanaciju

Polomljena, rasklimana i iskrivljena autobuska stajališta, polomljene klupe sve češća je slika u Nišu. Nišlije koji su se obratili našoj redakciji i poslali fotografije, kažu da ovakvo stanje ne priliči jednom velikom gradu, a ni 21 veku.

Autobusko stajalište u naselju Nikola Tesla

Ono što zabrinjava je da ona mogu da predstavljaju i opasnost za putnike. Tako je nadstrešnica na stajalištu koje se nalazi na Bulevaru Nemanjića, kod pijace na Trošarini pala, a stanovnici tog dela grada kažu de je prava sreća da niko nije povređen.

Kako je nadstrešnica pala, niko nije mogao da potvrdi Niškim Vestima. Da li je zbog lošeg stanja, vetra, ili je možda bila na meti vandala, građani ne znaju, ali pitaju kada će ona da bude zamenjena, kako ne bi na kiši, snegu i vetru čekali autobus pod vedrim nebom.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Nebojša Lović rekao je Niškim Vestima da je za sanaciju stajališta zaduženo preduzeće Elmont.

“Mi još uvek nismo dobili zahtev za nadzor”, istakao je Lović.

Sekretar sekretarijata za invensticije Vanča Dimitrov potvrdio je Niškim Vestima da je Elmont zadužen za adaptaciju stajališta i dodao da će dati nalog Direkciji da obiđe autobusko stajališe sa kojeg je pala nadstrešnica i da naloge za njenu sanaciju, kako bi se ona odmah zamenila.

“Sa Elmontom imamo važeći Ugovor za sanaciju i reparaciju autobuskih stajališta. On je potpisan prošle godine na iznos od 1,980 miliona dinara. Sredstva još uvek nisu utrošena”, kaže Dimitrov.

Ako nema šipke može i bandera da posluži. Autobusko stajalište u Medoševcu

On je dodao da je i za ovu godinu za te namene planirano dva miliona dinara. Biće ponovo raspisana javna nabavka, ali tek kada se novac koji je ostao od prošle godine potroši, precizirao je.

A u pojedinim mestima stajališta i nema. Autibuska stanica u Popovcu, kod raskrsnice za Novo Selo i Trupale

Građani trebaju da znaju da mogu pismeno da se obrate Direkciji za izgradnju grada Niša ili Sekretarijatu za invensticije kada primete da je njihovo autobusko stajalište u lošem stanju. Oni će onda preduzeti dalje korake za njihovu sanaciju.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com