Društvo

PALA CENA kvadrata! Stanovi u Majakovskog pristupačniji

Gradsko veće Niša dalo je saglasnost na izmenu projekta kojim je planirana izgradnja stambenih jedinica L5 I L6 u ulici Majakovskog, ta izmena predviđa odobravanje niže cene kvadrata, gde je umesto planiranih nešto više od 700 evra po kvadratu, nakon ove izmene projekta metar kvadratni košta 697,4 evra sa PDV-om.

„Kada smo projektom 2012. godine načinili projekat predvideli smo da će na kraju kvadrat tih stanova koštati nešto više od 700 evra, nakon završene izgradnje, gde je kroz javne nabavke mnogo posla obavljeno po nižoj ceni, dolazimo do cifre od 634 evra po kvadratu bez PDV-a“, rekao je direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović.

Foto: Niske Vesti

Čitava izgradnja ovih lamela L5 i L6 košta 191 milion dinara sa PDV-om, gde je republika učestvovala sa 46 miliona što je 24%.

Nakon izmene projekta, gradu će ostati više kvadrata, koji ne mogu da se otuđuju a to je umesto planiranih 787 metara kvadratnih, danas ostaje gradu 980, što je u stambenim jedinicama 18 stanova.

„Radovi su svi završeni, zgrade imaju upotrebnu dozvolu i uknjiženi su. Nakon usvojene ove saglasnosti o izmeni projekta sledi još jedno usvajanje akta pred Skupštinom Grada i stvoriće se uslovi da se raspiše konkurs“, kaže Stojanović.

Konkurs se prema rečima direktora Gradske stambene agencije očekuje u toku jula meseca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com