Društvo

Paketići za decu od niške Žandarmerije

Mališani koji borave na Hemato-onkološkom odeljenju, Dečijoj internoj i Klinici za dečiju hirurgiju dobili su i ove godine novogodišnje paketiće od niških žandarma, a odeljenje hirurgije njihovom donacijom opremljeno je i novim radijatorima.

Za razliku od prethodnih godina, epidemiološka situacija nije dozvolila susret mališana sa svojim junacima, pa je tako izostalo tradicionalno fotografisanje i druženje sa pripadnicima žandarmerije.

“Kao i svake godine  tako smo i ove organizovali posetu mališanima na klinikama. Tu smo zbog njih i žao mi je što ne možemo da im lično uručimo paketiće koje smo pripremili za njih i što ne možemo da se slikamo sa njima. Nismo ih zaboravili i nećemo ih zaboraviti. Pored paketića obezbedili smo za odeljenje i panelne radijatore, pa smo uvek tu kako za decu tako i za zaposlene koji uvek mogu da se oslone na nas”, kazao je  potpukovnik Ivan Valjarević, pomoćnik komandanta Odreda žandarmerije u Nišu.

Podeljeno je 40 paketića, sadržaja prilagodjenog za svako dete koje je trenutno u bolnici.

Foto: V. P.

“Ovo je predivan čin i zahvalan sam za ono što Žandarmerija čini za građane Srbije i kada je teško i kada je dobro. Dobro je što našu decu možemo da obradujemo na ovaj način, ali nam je žao što i ove godine kao svih prethodnih nisu mogli da uđu kod dece i ona se druže sa svojim junacima. Deca su srećna kada su oni pored njih, zbog trenutne situacije to nije moguće, ali će ona biti obradovana zbog poklona”, kazao je direktor Kliničkog centra Niš profesor dr Zoran Perišić.

Neobične Deda Mrazove dočekala je i profesor dr Anđelka Slavković, direktora  Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju KC Niš.

“Ovo će biti velika radost za svu decu koja su trenutno na dečijim klinikama ali i u kovid bolnici. Kao što i mi možemo da računamo na njih i oni mogu da računaju na nas, a naš zajednički zadatak je da pružimo sigurnost deci”, kazala je dr Anđelka Slavković.

Foto: V. P.

Direktorka Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju KC Niš je dodala da Klinika trenutno ima sve  što je neophodno za rad sa decom. Dodala je da je trenutno u kovid bolnici somoro dece sa simptomima koji liče na kovid ali nema pozitivnih mališana. Od marta do sada je kroz dečiju kovod bolnicu prošlo preko 500 dece, a od toga je oko 200 bilo pozitivnio.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com