Društvo

PAKETIĆI SREĆE za mališane bez roditeljskog staranja i socijalno ugroženih porodica iz Niša i Leskovca

„Najlepši oblik dobrote je davanje sigurni smo suprug i ja“, kaže za Niške Vesti Marija Takić Pešić niška advokatica koja je organizovala akciju prikupljanja novogodišnjih paketića koji su podeljeni niškoj i deci iz Leskovca.

 

„Akciju „Paketić sreće“ pokrenuli smo zajedno moj suprug i ja u želji da u domove dece bez roditeljskog staranja kao i u domove socijalno ugoržene dece na jugu Srbije unesemo čaroliju novogodišnjih praznika“, kaže ova humana Nišlijka.

Marija Takić Pešić: lična arhiva

Paketići su prikupljani u advokatskoj kancelariji Pešić u Nišu i advokatsoj kancelariji Takić u Leskovcu.

Akcija je okupila na stotine ljudi i za samo desetak dana prikupljeno je oko 500 paketića za mališane.

„Paketići su pored slatkiša i igračaka sadržali garderobu, vaučere za jahanje konja i klizanje na ledu, home made stvari, koje su donirali razni sponzori. Samu podelu paketića započeli smo bajkovito sa Deda Mrazom, vilenjacima, konjima i našim drugarima iz ZOO planeta u Parku Svetog Save u Nišu“, kaže ova niška advokatica.

Deda Mraz je do nekih mališana sam dolazio i na taj način uveseljavao čitave porodice.

„Akciju smo završili u našem rodnom Leskovcu, gde smo u parku okupili 50 mališana iz socijalno najugroženijih porodica i podelili paketiće. Ostatak paketića donirali smo centru za socijalni rad“, završava za Niške Vesti Marija Takić Pešić.

Mališani bez roditeljskog staranja i socijalno ugroženih porodica u Nišu i Leskovcu nisu zaboravljeni, ni u dane praznovanja zahvaljujući humanim ljudima koji se okupe oko plemenite ideje da je – najlepši oblik dobrote davanje.

Marija Takić Pešić: privatna arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com