Hronika

Pacijent hteo da pobegne iz kovid bolnice, sestra ga sprečila u tome, a on je pretukao

U Kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju poslednjeg dana jula dogodio se incident u kome je pacijent S.K.(82) štakom pretukao medicinsku sestru N.O.(32) pošto je ova pokušala da ga spreči da svojevoljno naupusti bolnicu, a potom je zapretio i da će skočiti kroz prozor.

Pacijent je podivljao kada mu je medicinska sestra rekla da mora da ostane na lečenju, popeo se na radijator i vikao da će, ako ne može na vrata, izaći kroz prozor. Sestra je uspela da ga odvati od te namere. Misleći da je sve u redu, ona se okrenula, a pacejent je zamahnuo štakom i udario je po glavi i po rebrima.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo.

Niški Klinički centar osudio je napad na njihovu medicinsku sestru.

“Tačno je da je zdravstvena  radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Kovida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć”, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Napad na medicinsku sestru osuđuju i njene kolege naglašavajući da je svakome od njih to moglo da se desi. Dodaju i da ga je pustila da skoči kroz prozor dobila bi otkaz.

“Učinila je sve da ga spase i to joj je nagrada. Strašno je videti, ima podlive po licu i modrice po telu,  doživela je  i veliku traumu. Ona je zaista požrtvovana i omiljena i među pacijentima i među kolegama. Napad na nju pokazuje da svako od nas može biti žrtva”, kazale su njene kolege.

Krivični zakonik za laku telesnu povredu za slučaj da je naneta oružjem ili oruđem podobnim da teško naruši zdravlje,  predviđa kaznu zatvora do tri godine. Međutim, napadač na sestru koji je kako saznajemo korisnik usluga jednog staračkog doma, najverovatnije će proći bez ozbiljnije kazne s obzirom na to da postoji sumnja da je dementan.

Ovo je drugi ozbiljniji incident u niškoj bolnici od početka epidemije Korona virusa. Nišlija M.K. (27) je 20. aprila uhapšen zbog nasilničkog ponašanja jer je napao medicinske radnike i lomio inventar.  Pred Osnovnim javnim tužilaštvom je priznao delo, izrazio kajanje i izvinio se pa je pušten da nastavak postupka čeka na slobodi. Protiv njega je podneta i prekršajna prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti  jer je tokom intervencije, pretio policajcima i psovao ih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com