Društvo

Ovog vikenda rekordna poseta: Vrežinski bazen je više od običnog kupališta

Vojno-plivački bazen „Vrežina“ decenijama važi za jedno od najbezbednijih kupališta u gradu, pored dežurne sanitetske službe, profesionalnih spasilaca i pripadnika Vojne policije, tu je i dodatna vojna kontrola vode koju drugi bazeni u gradu nemaju. Ipak, ono što najviše krasi ovaj gradski bazen jeste veliki broj odlično uređenih sportskih terena koji su na raspolaganju svim kupačima.

Ovog vikenda popularna Vrežina okupila je veliki broj kupača, zbog visokih dnevnih temperatura i niske cene ulaznice, teško je bilo nači dobro mesto u hladu. Ipak dobra organizacija na vojnom bazenu i veliki prostor kojim raspolaže ovo kupalište bili su dovoljno dobar izbor za mnoge Nišlije, da odmore i rekreiraju se.

Cena ulaznice nije promenjena godinama. Pojedinačna karta je samo 150 dinara, a moguća je i kupovina mesečne karte po ceni od 1500 dinara.

Bazen jedino ne radi ponedeljkom zbog čišćenja a radno vreme je uobičajno: od utorka do petka od 11 do 19, vikendom i praznikom kupalište je otvoreno od 10 do 19 sati.

Po vrlo povoljnim cenama u ponudi je hrana i piće, koje obezbeđuje Vojna ustanova „Dedinje“  dok je unošenje sopstvene hrane i pića dozvoljeno.

Ono što nemaju drugi bazeni, Vrežina rado pruža a to su skokovi u vodu sa visoke skakaonice. Svakog dana pred zatvaranje kupališta skakaonica postaje pista za vešte skakače, dok ih aplauzom prate zadovoljni kupači sve ostaje decenijama duga praksa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com