Ekonomija

Ove godine na aerodromu u Nišu više od 400.000 putnika

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić izjavio je u Nišu da će aerodrom “Konstantin Veliki” sigurno ove godine imati više 400.000 putnika. Ilić je rekao da je aerodrom “Konstantin Veliki” imao unazad zaista lep period razvoja i najavio nova ulaganja.

“Na aerodromu u Nišu značajno smo povećali broj zaposlenih i broj linija. Daleko smo od onog secenarija koji su neki predviđali, da će putnici odlaziti i da neće biti lou kost kompanija”, istakao je Ilić na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o avio-prevozu, održanoj u Oficirskom domu u Nišu.

Ilić je dodao da avio kompanije ne zanima “kakav je novac, već samo da li ga ima ili nema”.

Foto: B. Lj.

“Ni jedna avio kompanija neće leteti gde joj se ne isplati. Nova linija za Maltu iz Niša nema ni jedno prazno sedište u novembru, decembru i januaru”, izjavio je Ilić.

Ilić je rekao da bi letovi sa aerodroma u Kraljevu trebalo da krenu u prvoj nedelji decembra.

Prema njegovim rečima izmenama Zakona o avio saobraćaju pristupilo se kako bi se zakon uskladio sa evropskim propisima, ali i kako bi se unapredio naš tržišni i administrativni ambijent.

“U svakoj oblasti biće promena pojedinih članova. Biće izmena u oblasti bezbednosti u vazdušnom saobraćaju, u oblasti vazdušne plovidbe, životne sredine”, izjavio je Ilić.

Foto: B. Lj.

Izmene zakona, rekao je Ilić, pođednako će važiti za sve avio kompanije, bez obzira da li su one lou kost ili pružaju kompletnu uslugu. Kako je kazao Ilić javna rasprava o Nacrtu zakona o avio saobraćaju biće okončana 27. novebra tako da će do kraja meseca nacrt moći da se nađe pred Vladom Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com