Magazin

Ovako je Tito govorio engleski! (VIDEO)

Ako se pažljivo posluša snimak, koji prikazuje maršalovu posetu Velikoj Britaniji 1953. godine, Tito govori engleski takođe sa primesom ruskog. Umesto „pipl“ on izgovara „piplj“.

Josip Broz Tito tokom svog doživotnog mandata na čelu nekadašnje SFRJ sreo se sa mnogim svetskim državnicima. Slika koja je skoro uvek pratila te susrete je nasmejan maršal kako razgovara sa svojim inostranim prijateljima.

I mnogi su se pitali na kom jeziku. Dobro, nekada se vidi da je tu prevodilac, ali u mnogo situacija Tito razgovara sa strancima sam. Bila to Elizabet Tejlor ili Vinston Čerčil.

Mnogi su analizirali i Titov srpskohrvatski jezik i u njemu uočavali primese ruskog. Otuda mnoge teorije gde se Tito predstavlja kao ruski čovek infiltriran u SFRJ…

To je već stara priča. Ali nedavno objavljeni snimak koji je završio na Internetu pokazuje maršala kako govori engleski jezik.

Opširnije na www.SrbijaVesti.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com