Društvo

Ovaj momak ujedinio je Gadžin Han i Niš u borbi ZA ŽIVOT

Nikola Miljković je rodom iz Gadžinog Hana a poslednjih desetak godina živi i radi u Nišu. On ima samo 29 godina, i pre mesec dana dijagnostikovan mu je visoko maligni tumor na mozgu.

“Na neurohirurgiji je utvrđeno da taj tumor metastazira i da je hitno potrebno lečenje u inostranstvu, tačnije na klinici Aćim Badem u Turskoj. Za to lečenje je potrebno više od tri miliona dinara”, kaže njegov drug Dušan Stanković.

Porodica Miljković je prvo potražila pomoć od Šapić Fondacije.

U samom Gadžinom Hanu organizovano je i sakupljanje novčanih sredstava, od vrata do vrata, gde je prikupljeno više od 100 hiljada dinara.

U petak je održan veliki humanitarni koncert gde su učestvovala folklorna društva “Zaplanjski vez”, KUD “Branko Miljković” i niški ANIP “Mozaik”. Firma Lekom u kojoj radi Nikola organizovala je prevoz iz Niša do Gadžinog Hana na dan koncerta.

Foto: Darko Milošević

“Hvala svim ljudima dobre volje i velikog srca koji su dali svoj doprinos na koncertu koji je održan u petak. Sakupili smo više od 80 hiljada dinara. Ovo je prvi korak i tu nećemo stati dok ne sakupimo novac za našeg druga. Apelujemo na sve da maksimalno pomognemo u ovoj našoj zajedničkoj borbi”, kaže Darko Milošević.

Nikola je pre mesec dana dobio prvi epi napad. On nije ni slutio da je njegovo stanje alarmantno a posle mnogobrojnih snimanja, rezultati magnetne rezonance pokazali su da Nikola boluje od progresivnog malignog tumora. Nakon hitne operacije, rezultati su pokazali da je tumor metastazirao.

Nikola hrabro vodi svoju životnu bitku sa osmehom na licu, tek pre dva dana saznao je  da su se njegovi drugari organiozovali da mu pomognu i zahvalan je na tome. Još mnogo posla imamo svi mi zajedno, da pomognemo i da na kraju Nikola nastavi svoj život uz puno osmeha i u dobrom zdravlju.

POMOĆ ZA NIKOLU: 288 i pošaljimo SMS na 3030.

Nikoli možete da pomognete i putem linka e-doniraj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com