Društvo

Ovaj dečak zaslužuje posebnu pažnju. Borac kroz život koji voli filmove i serije!

Petnaestogodišnji Milutin Mihajlović iz Svrljiga zna sve naslove predstava niškog Narodnog pozorišta, poslednje tri godine ne propušta ni jednu a poseban gušt jesu mu domaći filmovi, oni starijeg datuma ali i nova ostvarenja. Kako prati sve što se na filmskoj sceni Srbije dešava iz dana u dan, imao je želju da upozna i producenta iz Niša Olivera Paunovića iza koga su nekoliko filmskih ostvarenja. Ove godine Paunović predstavlja i ex-Yu priču „Glumčina“, film o glumcu Zoranu Radmiloviću. Upravo ovaj film bio je povod za razgovor mladog Svrljižanina i Paunovića.

Milutin je dete sa posebnim potrebama, slabije se kreće ali zato veoma pažljivo prati sve što se dešava na filmskoj i glumačkoj sceni kako Niša tako i Srbije. Nije mu teško da satima gleda u platno ili ekran, samo da isprati do kraja radnju filma. Njegovi vršnjaci imaju nešto drugačija interesovanja, ipak rado mu prave društvo kada odluči ga pogleda neki film.

“Ne znam tačan broj filmova i predstava koje sam pogledao, ali ih gledam često i puno”, kaže uz osmeh Milutin za Niške Vesti.

Velika ljubav mu je pozorište, ono najbliže – niško.

“Od 2018. godine redovno idem na predstave, tačnije od gostovanja Danice Maksimović i Zvezdara teatra u niškom Narodnom, od tada ja ne propuštam ni jednu predstavu. Tada me poveo stric, sedeo sam u prvom redu i vrlo živo se sećam čitave predstave i danas. Od tada rado idem u pozorište i svakoj predstavi se jednako radujem”, kaže Milutin.

Svaka predstava mu drži pažnju i kaže nije pogledao do sada neku koja je loša. Priseća se nedavno preminulog glumca Dragoslava Savića Safe i kaže, već mu puno nedostaje.

“Gledao sam sve Safine predstave i ono što mi se najviše dopada je to što je on sve tu sam radio od režije preko glume. Već mi puno nedostaje na sceni”.

Njegove vršnjake zanima fudbal, košarka dok su devojčice usmerene uglavnom ka garderobi a tu je šminka. Milutin dodaje da mu rado prave društvo drugari iz razreda kada hoće da gleda neki film ili predstavu, u interesovanjima za film i predstave prednjači.

Ostvarenja City Grupe su mu privukla pažnju i rad producenta Paunovića sa kojim je mladi Milutin želeo da se upozna, kako bi razgovarali na temu glumaca, filmova i predstava.

“Milutin je propratio sve što smo mi kao produkcijska kuća radili poslednjih godina. Meni je drago da dečaci kao on prate filmska ostvarenja koja smo do sada uradili. To pokazuje da su naši filmovi za sve generacije i da privlače pažnju širokog audiorijuma. Poklonili smo mu naš poslednji film “Broj 1” o golmanu Draganu Panteliću, a biće i naš gost na premijeri našeg najnovijeg filma “Glumčina” na ovogodišnjim Filmskim susretima. Moramo da negujemo naraštaje u tom maniru, što dalje od rijalitija i loših vesti. Servirajmo im zdrave kulturne navike a onda od njih možemo i da očekujemo dobru povratnu reakciju”, uveren je Paunović.

Milutin Mihajlović i Oliver Paunović, producent

Milutina raduje sve što je vezano za glumački život, glumce, scenu…

“Meni su svi glumci interesantni, svako na svoj način. Nekima više leži da su na sceni teatra neki su pak bolji pred kamerama i na filmskom platnu. Kad dođeš u salu pa se približiš sceni, ona onako svojom veličinom pleni. Kada počne predstava radnja te obuzme i ti si potpuno u tom svetu. Meni je to prava milina, jednostavno uživam”, kaže Milutin.

Svaka predstava je druga porodica, komentariše Milutin.

Pored toga što voli da poseti Narodno pozorište u Nišu, Milutin rado odlazi i u druga regionalna pozorišta. Najčešće mu društvo pravi mama koja ima puno razumevanja za njegova interesovanja.

Veliku ljubav prema filmu i pozorištu Milutin neguje i kod kuće gde ima veliku kolekciju predstava i filmova.

“Mene interesuje skoro sve o pozorištu. Najviše me interesuje niško pozorište. O njemu sam najviše čitao i zadivljuje me njegova bogata istorija. Puno uspešnih glumaca koji su prošli kroz scenu ovog teatra ostavili su dubok trag  u srpskoj glumačkoj istoriji. Važna glumačka imena bila su u ansamblu  Narodnog i ja sam kao današnji gledalac ponosan na to”.

Ipak u lepezi divnih glumaca Milutin je izdvojio dvoje, Aleksandra Marinkovića i Jasminku Hodžić.

“Marinković mi je divan i o njemu prosto imam samo lepe reči. Doživljavam ga kao prijatelja a to je onaj najlepši osećaj gledalac – glumac”, kaže ovaj mladi Svrljižanin koji nestrpljivo čeka novu predstavu u Narodnom pozorištu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com