Sport

Ova generacija ima obavezu da potvrdi dominaciju Srbije. Na Evropsko prvenstvo u kik boksu idu i Nišlije

Srpska kik boks reprezentacija, priprema se na Paliću za učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Istambulu u periodu od 25. avgusta do 3. septembra.

Srbiju će u dve uzraste kategorije (2005-2006. stariji juniori) i (2007-2008. mlađi juniori) u K-1 i LK disciplinama predstavljati 27 takmičara, koje će predvoditi selektor Srđan Radulović i treneri: Radomir Radomirović i Vladimir Bogović.

Među reprezentativcima u uzrastu OJ (2005-2006.) i YJ (2007-2008.) nalaze se i tri takmičara iz Kik boks kluba „Niš“, inače aktuelni svetski šampioni Nada Krivačević i Janja Savić, kao i vice-šampion Ivan Krivačević. Na pripremama su i kik bokseri kluba „Gard 018“ Vuk Đorđević i Pavle Mitrović

“Pripreme protiču po planu i programu koji smo zacrtali, juniori su ispunili sve predviđene zadatke, i smatram da su u dobroj takmičarskoj formi. Ova generacija ima obavezu da potvrdi dominaciju Srbije sa Svetskog prvenstvu u Italiji 2022. godine, kada je Srbija bila najbolja u K-1 i low kick dicciplini, istakao je selektor Strđan Radulović.

Na Evropskom prvenstvu će učestvovati 1640 takmičara iz 38 zemalja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com