Društvo

Otvorite e-vrtić i dođite do mesta na listi čekanja

Roditelji niških mališana na savremen način mogu da upišu svoje dete u vrtić putem onlajn prijave. U JPU Pčelica kažu da je njihov tim prošao obuku za ovu uslugu i omogućio da svu dokumentaciju zameni jedan obrazac, a proces upisa pojednostavi.

Ovako roditelji više neće morati da čekaju u redu, niti da prikupljaju dokumenta za upis dece u vrtić. Ipak, iako ne čekaju u redu, čekaće na upis u vrtić jer se dete ovime upisuje na listu čekanja. Korišćenje usluge e-vrtić nije komplikovano, za prijavu je potrebno uneti samo ime deteta i matični broj. Roditelji koji ne umeju da rukuju modernom tehnologijom u Uslužnom centru Pčelice dobiće pomoć da na lakši način stave dete na listu čekanja.

Svetlana Mitić, direktorka JPU Pčelica; Foto: JPU Pčelica

“Ovo će biti korak napred ne samo za nas nego i za roditelje koji su do sada morali da čekaju jer su bile velike gužve u našem Uslužnom centru. Sada smo omogućili da uz dva klika mišem roditelji mogu svoje dete da stave na našu listu čekanja”, kaže direktorka JPU Pčelica Svetlana Mitić.

U vrtićima Pčelice trenutno je 6500 mališana, a na listi čekanja 1683. Novi prijem dece je juna. Cilj je da lista čekanja više ne postoji, a plan je da se to desi u narednih nekoliko godina, kaže gradonačenik Niša Darko Bulatović.

“Uveli smo 6 privatnih vrtića u sistem Pčelice, vrtić Filip Moris, novi vrtić u Medoševcu, vrtić u Brzom Brodu koji se gradi i očekujemo početak izgradnje vrtića u naselju Deveti maj. Privatne vrtiće koji su u sistemu JPU Pčelica grad finansira na isti način, sa 80 posto subvencija. Time smo dali dodatni doprinos smanjenju liste čekanja koja je za 40 posto manja u odnosu na pre tri godine”, kaže Bulatović.

U gradu postoji jedna jedina lista čekanja, ali sa te liste čekanja roditelji mogu da uzmu potvrdu i da se upišu u privatni vrtić, napominje direktorka JPU Pčelica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com