Društvo

Otvoreno “69. Padobransko prvenstvo Srbije u skokovima na cilj”

Najbolji srpski padobranci odmeriće snage na 69. Otvorenom padobranskom prvenstvu Srbije u skokovima na cilj koje počinje danas i trajaće do nedelje 6. avgusta u Nišu. Padobranski skokovi na cilj održavaju se na terenu JКP Naissus u krugu vodovoda, 300 metara istočno od arheološkog nalazišta Medijana prema Brzom Brodu. Ulaz na teren doskočišta na cilj za publiku i takmičare biće iz Brzog Broda na uglu ulica Ljubomira Nedeljkovića i Mediana tri.

Organizator padobranskog takmičenja je Vazduhoplovni savez Srbije, a neposredni organizator i domaćin je padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „ARHISTRATIG“ i PК „Grunf“ iz Niša.

Pored takmičara iz Srbije, naći se i takmičari iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Nemačke, Mađarske i Austrije.

„Kada je stigao prvi predlog da se u Nišu organizuje ovo državno prvenstvo, nisam razmišljala nijednog trenutka. Mislim da Niš, koji ima toliko dugu tradiciju sa 63. padobranskom brigadom, zaslužuje da u svoju istoriju ubeleži da je u našem gradu 2023. godine bilo državno prvenstvo. Možda možemo i naredne godine da budemo domaćini“,ističe gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Foto: J.M.

Na Prvenstvu koje se ovog vikenda održava u našem Gradu, izabrani najbolji reprezentativci braniće boje Srbije na Svetskom prvenstvu koje će se održati septembra meseca u Italiji.

„U prvom naletu sam skočio prvi iz helikoptera, to je bio revijalni skok, pošto nisam u takmičarskoj ekipi. Skok padobranom spada u najlepše osećaje u životu. Kako kažu padobranci kada skoče svoj prvi skok – “Sada znamo zašto ptice pevaju“, kazao je Dejan Dimitrijević iz kluba “„Arhistratgi“, dobitnik zahvalnice, ujedno i v.d. direktora JKP “Parking servis”.

Pokrovitelji takmičenja su Grad Niš, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Generalštab Vojske Srbije, Кomanda kopnene vojske i Кomanda 63. padobranske brigade.

„69. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije u skokovima na cilj“ održava se u Nišu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com