Društvo

Otvoreni vrtići u OŠ “Njegoš i OŠ “Nadežda Petrović” u Sićevu i Ostrovici

JPU Pčelica otvorila je danas odeljenja za mališane od 3 do 5 godina u OŠ “Njegoš” i OŠ “Nadežda Petrović u Sićevu i Ostrovici. Roditelji će od sada moći da konkurišu i za te prostore, rečeno je prilikom posete ovih objekata. Ono što je najbitnije oni će takođe uticati na listu čekanja za boravak dece u vrtić. Na listi čekanja u Nišu danas je 420 dece, a samo pre 11 meseci, svoje mesto za predškolsku ustanovu čekalo je 1310 mališana.

Direktor Osnovne škole “Njegoš” Bojan Krstić kaže da je ovo odeljenje otvoreno na zahtev roditelja GO Pantelej.

“Vrtić smo otvorili zajedničkim snagama, a zahvaljujući podršci koju smo imali od gradonačelnice Niša, Gradkog veća i JPU “Pčelica”. Ovu učionicu će koristiti jedna grupa od 20 do 25 mališana. Razgovarali smo sa gradonačelnicom, videli smo da ima mogućnost i za otvaranje još jedne prostorije, tako da će nakon toga svoje mesto u vrtić naći oko 50 dece”, istakaol je Krstić.

Mališani će biti smešteni u izdvojenom delu zgrade, kja ima svoju kuhinju, trpezariju, mokri čvor, prostoriju za trijažnu sestru. U ovom prostoru će boraviti mešovita grupa, a vrlo brzo će u okviru ove škole biti osposobljen još jedan prostor.

“Razgovarali smo sa gradonačelnicom da se proširi prostor i svakako ćemo otvoriti još jednu radnu sobu za naše mališane ukoliko bude bilo potrebno. Vaspitačice koje rade sa decom su vaspitačica Javne predškolske ustanove “Pčelica”. Svaki vrtić imaće dva vaspitača,  trijažnu sestru, serviserku, spremačicu, sve ono što je potrebno za rad” rekla je Svetlana Mitić direktorka JPU Pčelica.

Foto: OŠ “Njegoš”

Dugo su čekali na vrtić i u OŠ “Nadežda Petrović”.

“Dugo smo čekali na otvaranje vrtića u Sićevu, tri godine je bilo potrebno od ideje do realizacije. U ovom vrtiću će od septembra biti 13 dece, dok ćemo u Ostrovici imati 11 dece”, kazala je Lidija Ćirić, direktorka Osnovne škole “Nadežda Petrović”.

Predsednik GO Niška Banja Dušan Živković rekao je da veliku zahvalnost duguje gradonačelnici koja je podržala inicijativu OŠ “Nadežda Petrović” u Sićevu.

“Ovo je pravi primer kako zadržati ljude i obezbediti opstanak sela i zadržati decu i omladinu. Sva deca koja budu koristila usluge vrtića, postaće posle i đaci ove škole, tako da je zaista veliki dan za sve. Ja se nadam da će biti dovoljno dece, da će ova škola biti ponovo puna i da će se veliki kapaciteti koji postoje u ovoj školi zaista popuniti”, reko je Živković.

Osim ovih vrtića i dva koja su u izgradnji u Brzom Brodu i Novom Selu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je za proleće i početak gradnje vrtića u Panteleju.

“Ono što nas raduje to je da već možda na proleće krenemo sa izgradnjom onog dugo najavljivanog vrtića u Panteleju, u naselju blizu Somborskog bulevara, i da na taj način tom naselju i toj Gradskoj opštini pomognemo da se i ona podmlađuje, jer ona brzo raste. Posebno mi je drago zbog Niške Banje, jer je u njoj uglavnom staračko domaćinstvo. Ovi ljudi koji ipak žive ovde imaju mogućnost sada da ostanu, kao što reče predsednik Gradske opštine, da obnavljaju ova sela i da im se na taj način omogući da njihova deca ovde pohađaju od najmanjih godina, od tri do pet godina”, kazala je Sotirovski.

U novim vrtićima radiće vaspitačice PU “Pčelica”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com