Društvo

Otvorene prijave za radionicu „MEDIJSKA PISMENOST I MEDIJSKI DIJALOZI”

Asocijacija za afirmaciju kulture organizuje radionicu „Medijska pismenost i medijski dijalozi” u utorak, 25. juna sa početkom od 18 časova.

 Radionicu će održati direktorka Instituta za medije i različitosti „Zapadni Balkan” Ivana Jelača u Američkom kutku.

Za radionicu se mogu prijaviti studentiaktivistiedukatori i profesionalci koji rade u medijima, a cij radionice je da učesnici nauče da promovišu medijsku pismenost i medijsku raznolikost u doba digitalizacije, kao i da prepoznaju lažne vesti, izoštre kritički um i vode smislene medijske dijaloge.

Senior menadžerka operacija u Asocijaciji za afirmaciju kulture Maja Rubin smatra da će ova radionica omogućiti učesnicima da razviju kritičko razmišljanje, unaprede komunikacione veštine, povećaju svest o medijskoj etici i aktivno učestvuju u društvu.

„Verujem da je medijska pismenost ključna veština u današnjem svetu, gde su mladi svakodnevno izloženi velikom broju informacija putem interneta i društvenih mreža. Ova radionica će im pružiti alate za prepoznavanje i razumevanje različitih medijskih poruka, kritičko procenjivanje izvora informacija, svest o manipulacijama u medijima i efikasno izražavanje u produktivnim dijalozima“, rekla je Rubin.

Ona dodaje i da mladi treba da iskoriste ovu priliku i da se pridruže radionici, jer je to investicija u njihovu budućnost.

Institut za medije i različitosti Zapadni Balkan je organizacija posvećena rešavanju pitanja vezanih za predstavljanje društvene različitosti u medijima, borbi protiv govora mržnje i promociji medijske pismenosti.

Učešće je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka.

Piše: Marija Vidojević
STUDENTSKI DNEVI LIST

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com