Obrazovanje

Otvorene prijave za obuku o izveštavanju o lokalnoj zajednici

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan objavio je konkurs za učešće na obuci za mlade reportere/ke koji/e žele da izveštavaju u svojoj lokalnoj zajednici.

Obuka će trajati tri meseca i obuhvata dvodnevni trening u Beogradu, o čemu će prijavljeni biti obavešteni nakon selekcije. Poziv je otvoren u sklopu međunarodnog projekta „YoCoJoin”, a rok za prijavu je otvoren do četvrtka, 15. februara.

Na samoj obuci učesnici će imati priliku da nauče nešto više početku novinarstva i medijskoj etici, šta je novinarstvo zajednice, šta je medijska pismenost u proizvodnji medijskih sadržaja, o razumevanju medijskih izvora i pristrasnosti u izveštavanju, o izveštavanju o zajednici, o multimedijalnom izveštavanju, kao i o veštinama intervjuisanja.

Osim početnog treninga, biće organizovana i faza onlajn i oflajn sastanaka tokom tri naredna meseca. Svaki sastanak baviće se određenom temom, a učesnici će imati priliku za učenje i razmenu sa trenerima/kinjama i vršnjacima/kinjama.

Nagrada će biti mentorski proces kroz rad čime će mladi reporteri/ke steći znanje kroz praktičan rad. Svaki od medijskih sadržaja koji nastanu u drugoj fazi rada, a koji su proizvedeni u skladu sa standardima Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan biće nagrađeni honorarom, a sadržaji će biti objavljeni na Mladi sajtu i na drugim platformama, kao što su omladinski i/ili lokalni mediji.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem motivacionog pisma u kome će navesti svoje prethodno znanje ili iskustvo u novinarstvu ili izveštavanju o svojoj lokalnoj zajednici i svoje interesovanje, želju i motivaciju zašto želi da bude mladi/a reporter/ka u svojoj zajednici, kao i iz kog mesta/grada dolazi.

Samo motivaciono pismo potrebno je poslati na imejl adresu aleksandar@media-diversity.org sa naznakom Prijava za mlade reportere/ke.

Odabrani učesnici biće obavešteni o ishodu selekcije do srede, 28. februara.

Piše: Marija Vidojević
STUDENTSKI DNEVNI LIST

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com