[adrotate group="12"]
[adrotate group="11"]
Zdravlje

Otvorena vrata u niškom Domu zdravlja za preventivne preglede bez uputa

[adrotate group="27"]

Dom zdravlja Niš poziva sve građane, u subotu 10. jula da urade preventivne testove na rano otkrivanje karcinoma grlića materice, karcinoma dojke i delelog creva. Za testiranje nije potreban uput i zakazivanje.

Posebno pažnja je usmerena na preventivnu zaštitu i realizaciju skrining programa.

[adrotate group="21"]
[adrotate group="13"]

U želji da se poveća obuhvat stanovništva, u subotu, 10.jula, Dom zdravlja Niš održaće tri akcije.

Služba za radilošku dijagnostiku poziva sve žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu na skrining pregled za rano otkrivanje karcinoma dojke i urade mamaografski pregled u periodu od 07.00 – 19.00 sati. Pregled će se obavljati na prvom spratu.  Od 07:00 – 19.00 sati Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva se žene starosne dobi od 25-64 da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma  grlića materice – PAPA test. Uzimanje briseva radiće se na prvom spratu , u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena, dok svi građani oba pola, starosne dobi od 50 – 74 godine mogu da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma debelog creva – navedeno je u saopštenju Doma zdravlja Niš.

Dom zdravlja Niš kao ustanova primarne zdravstene zaštite ima ulogu u očuvanju i unapređenju zdravlja građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

[adrotate group="7"]
[adrotate group="8"]

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button