Društvo

Otvorena Smotra Saveza izviđača grada Niša

Tradicionalna dvodnevna Smotra Saveza izviđača grada Niša svečano je otvorena na Trgu kralja Milana.

U prisustvu oko hiljadu dece i mladih, članova niških izviđačkih odreda, zvanično su počele aktivnosti prema predviđenom programu. Svečanom otvaranju prisustvovali su i čelnici grada i opština, kao i predstavnici Vojske Srbije.

Izviđače je pozdravio general-potpukovnik Milosav Simović, Komandant kopnene vojske Srbije, koji im je poručio da sa ponosom nose izviđačku maramu, da vole izviđački poziv i da vole Srbiju.

Izviđačima se obratio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji im je rekao da treba da neguju aktivizam, da oni kao izviđači jačaju duh, snalažljivost i pripremaju se za sve izazove koji ih očekuju u životu.

Obraćanjem general-potpukovnika Simovića i gradonačelnika Darka Bulatovića, Smotra izvidjača je i zvanično otvorena.

Nakon otvaranja, svi su krenuli na svoje aktivnosti. Smotra se tokom subote i nedelje održava na više punktova, kod Logora „12. februar“, na nišavskom keju, u Niškoj tvrđavi gde je podignut izviđački tabor. Tokom smotre biće održan i istorijski čas, kada će izviđači obići sve gradske muzeje. Izviđačke discipline na programu su u subotu popodne, a ćišćenje tvrđave zakazano je za nedelju ujutru, kada će izviđači postaviti i kućice za ptice. Zatvaranje smotre održaće se u nedelju u 14 sati.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com