Sport

Otvorena sezona klizanja na niškom klizalištu, u januaru besplatna škola klizanja

 Sezona klizanja u Sportskom centru “Čair” je otvorena, a već na otvaranju Nišlije su pokazale da su sa nestrpljenjem očekivali početak rada klizališta koje će biti otvoreno sve dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali. Najzapaženija na ledu je bila, svakako, Sofija Rodić, mlada niška sportistkinja koja poslednjih godina ostvaruje zapažene rezultate u brzom klizanju na međunarodnim takmičenjima u svojoj kategoriji.

Početak sezone klizanja označila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, dok je v.d. direktorke  SC “Čair” Branka Aranđelović najavila organizovanje besplatne škole klizanja tokom januara. Škola klizanja će biti otvorena nakon početka zimskog raspusta, a biće održana posle više godina.  Deca će moći da se prijave na blagajni Sportskog centra Čair, kao i na blagajni klizališta. Od februara, cena škole klizanja biće 2000 dinara

 „Planovi nove v.d direktorke su veliki i mi ćemo da podržimo svaku ideju. I sami ste videli da je na Skupštini bilo mnogo razgovora i polemika oko toga da li i koliko treba davati sportskim klubovima. Ja sam uvek za to da ih treba podržavati, ali u onoj meri da svi sportovi budu za naše najmlađe besplatni. Za to ćemo se zalagati, a na sportskim klubovima je da odluče da li će tako biti”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je napomenula da će Grad Niš podržati svaki zahtev i prioritet SC „Čair“ i da će taj centar biti maksimalno uključen iduće godine u izgradnji sportske infrastrukture.

Za sportsku infrastrukturu smo u gradskom budžetu za 2022. godinu izdvojili 50 miliona dinara, podsetila je Dragana Sotirovski i pozvala građane da daju predloge za obnovu igrališta u njihovim naseljima

 “Ja sam za to da sportske klubove, koji besplatno koriste gradske hale i terene, treba podržati, ali u onoj meri da svi sportovi u sportskim klubovima i njihovim školama budu besplatni za najmlađe”, rekla je gradonačelnica Niša.

Radno vreme klizališta je radim danima od 13 do 20 sati, a vikendom od 11.30 do 20 časova.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com